Curtea de Apel Bucureşti decide mâine situaţia primarului Resmeriţă. În arest la domiciliu sau după gratii?

8 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 corne resmeritalMaximilian Gânju

Contestaţia făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti cu privire la trimiterea primarului municipiului Lupeni în arest la domiciliu, va fi judecată mâine.
Procurorii DNA îl vor în arest preventiv pe primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă (foto), fiind incriminat în dosarul „Gala Bute”. Tribunalul Bucureşti a decis săptămâna trecută că nu se impune trimiterea acestuia după gratii, iar măsura arestului la domiciliu este suficientă pentru continuarea în bune condiţii a anchetei penale. Procurorii susţin însă că Resmeriţă nu a cooperat la anchetă şi din acest motiv se impune cercetarea sa în stare de arest preventiv, decizia urmând a fi luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care vor judeca mâine, 10 februarie a.c., contestaţia DNA.
Procurorii anticorupţie i-au reţinut, în dosarul „Gala Bute”, pe Rudel Obreja, Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia, iar pentru Adrian Gărdean a dispus control judiciar. Procurorii au cerut arest la domiciliu pentru Lungu şi Nastasia, dat fiind faptul că au colaborat cu anchetatorii, iar pentru Obreja şi Resmeriţă, arest preventiv. De altfel, Obreja a fost deja arestat, iar Resmeriţă aşteaptă  hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să vadă dacă va rămâne în arest la domiciliu sau va fi dus după gratii.
DNA a făcut cu o săptămână în urmă 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie. La Lupeni au fost făcute percheziţii şi la primărie, şi la casa primarului, dar şi la locuinţa şefului Biroului de Achiziţii Publice din cadrul primăriei, Cristian Condoiu, locuinţă învecinată cu cea a primarului Cornel Resmeriţă. Condoiu ar fi sprijinit, cu încălcarea legii, atribuirea unui contract către firma Termogaz din Haţeg, controlată de Adrian Violin Gărdean, contract pentru electrificarea Staţiunii Straja.
După declanşarea scandalului legat de dosarul „Gala Bute”, primarul municipiului Lupeni a decis să se autosuspende din funcţia pe care o deţine în partid. Biroul Politic al PSD Hunedoara a luat act vineri, 6 februarie, de decizia lui Cornel Resmeriţă de a se autosuspenda din funcţia de preşedinte al PSD Lupeni. Tot atunci, conducerea PSD Hunedoara a hotărât ca atribuţiile funcţiei de conducere a organizaţiei municipale Lupeni să fie preluate de actualul preşedinte executiv al organizaţiei judeţene, deputatul Cristian Resmeriţă, ne-a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Hunedoara.
Cristian Resmeriţă este deputat PSD de Valea Jiului şi fiul primarului Cornel Resmeriţă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FMI vrea lichidarea Complexului Energetic Hunedoara

Fondul Monetar Internaţional, dar şi experţii Comisiei Europene cer lichidarea companiei energetice hunedorene, un răspuns al Guvernului urmând a fi...

Bulina neagră, 9.02.2015

Vili Rupa, cetăţean din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată la instanţa de fond, sub acuzaţia de...

Continuã judecata în dosarul lui Ridzi

Procesul în care Monica Iacob Ridzi, (foto) deputat de Valea Jiului, este judecată pentru abuz în serviciu, se apropie cu...

Închide