Curtea Constituţională a decis, în conflictul între puteri, în favoarea Guvernului. Preşedintele Iohannis, obligat să o demită pe Laura Codruţa Kovesi

30 mai 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Curtea Constituţională a României (CCR) a constatat că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi (foto). Preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, fiind constatată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare, scrie în decizia Curţii Constituţionale a României. Scorul în CCR a fost de 6 la 3. Cei trei judecători care au votat împotriva constatării unui conflict sunt Livia Stanciu, Daniel Morar şi Mircea Ştefan Minea.

Conflictul, generat de solicitarea ministrului Justiţiei
Curtea Constituţională a României a luat în dezbatere cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Ministerul Justiţiei, pe de-o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte, în principal, şi între Guvernul României, în subsidiar, cerere formulată de premier, determinată de refuzul lui Klaus Iohannis de a da curs cererii de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Conflictul a fost generat de solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cerere pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, a refuzat-o. CCR a statuat că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi. „Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată, în condiţiile legii, de ministrul justiţiei“, se arată în comunicatul CCR.

”Legea trebuie respectată”
Am vrut să aflăm ce părere au unii lideri politici din judeţ în legătură cu decizia judecătorilor CCR.
”Preşedintele este obligat să respecte legea. Nu cred că el îşi va permite să nu o respecte. Dacă nici preşedintele ţării nu respectă litera legii, atunci cine să o facă?”, a spus deputatul PSD de Hunedoara Laurenţiu Nistor.
”Eu mă ghidez, întotdeauna, pe principiul că legea trebuie respectată. Dacă decizia CCR este în acest sens, ca Laura Codruţa Kovesi să fie revocată din funcţie, trebuie respectată această decizie. Ce popor am fi dacă preşedintele nu ar respecta legea?”, a declarat şi deputatul PNL Lucian Heiuş.
”Cred că decizia luată de CCR este una corectă. Este clar că trebuie respectat ceea ce a decis Curtea Constituţională a României. Sunt de părere că o asemenea hotărâre vine firesc având în vedere ultimele evenimente politice din ţară”, a declarat Dorin Gligor (Pro România).

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Gore spune:

  Liber la furat, Tariceanu, Ponta achitati, Dragnea mai mult ca sigur si el. In Romania s-a dat re-startul la furat in tihna. Infractorii, neamurile lor, coruptii si familiile lor pot respira usurati, ca e liber la furat. Multumiti PSD de cate ori o sa aveti de a face cu un infractor, un politist, doctor sau politician corupt care nu o sa pateasca nimic. Votati prosteste PSD sau plecati din tara.

 2. gigi spune:

  kovesi, la puscarie multi ani !!!

 3. gigi prostu spune:

  Furati mai, hai,hai

 4. Irina spune:

  Pai si la curtea constitutionala sunt tot niste hoti daca au putut sa Ia asa o decizie ,tot in favoarea hotilor rusine sa va fie la cat rau or facut astia in romania de atatia ani si sa nu vedeti , sa dea dumnezeu sa nici nu mai vedeti vreodata care nu tineti cu dreptatea .rusine huooo

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ Asociaţia Composesorală “Măgura” Nucşoara

Bulina albă, 31.05.2018

Dr. Florica Zaharia, artist tapiser, Conservator Emerit, locuitoare a comunei Băiţa Pentru că, după ce s-a întors acasă din Statele...

Bani pentru cărţi: elevii vor primi câte 50 de euro

Un nou proiect legislativ vizează acordarea de fonduri suplimentare pentru elevi, în scopul achiziţionării de cărţi, inclusiv în format electronic....

Închide