Comunitate

Cursuri de specializare pentru poliţişti locali şi pompieri

SONY DSCAdriana Năstase

Un număr de 130 de subofiţeri, de pompieri şi poliţişti locali din mai multe judeţe ale ţării au început o nouă serie de cursuri de specialitate în cadrul Centrului de Formare Iniţială şi Continuă al MAI (CFIC) din Orăştie, după trei luni de pregătire, ei urmând să susţină un examen în baza căruia vor primi un certificat de absolvire.
„La cursul de iniţiere în carieră în specialitatea pompieri şi protecţie civilă, participă 90 de subofiţeri, majoritatea din unităţi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din municipiul Bucureşti, dar şi din 16 judeţe ale ţării. Alţi 40 de poliţişti locali din judeţele Alba şi Hunedoara se pregătesc la cursul de formare iniţială în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în cel al circulaţiei rutiere“, a declarat ieri, comisarul şef Marius Moş, purtătorul de cuvânt al CFIC Orăştie. Primăriile care şi-au trimis poliţiştii locali la cursuri sunt cele din localităţile Alba-Iulia, Deva, Orăştie, Simeria şi Turdaş.
Peste 600 de subofiţeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi din administraţia publică locală s-au pregătit ori şi-au perfecţionat cunoştinţele la cursurile organizate, anul trecut, în cadrul Centrului de Formare Iniţială şi Continuă al MAI (CFIC) Orăştie, potrivit bilanţului de activitate al instituţiei pe anul 2012. CFIC Orăştie este primul furnizor de formare profesională din MAI, autorizat să organizeze programe de formare pentru ocupaţiile de „specialist“ şi „inspector“ în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura