Curăţenie de primăvară, la Râu de Mori

2 aprilie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 mang niculita (5)Magdalena Şerban

Soarele se pare că i-a scos în teren pe cei din comuna Râu de Mori, pentru o curăţenie generală. Însă, primăvara aduce localnicilor şi o veste mai puţin caldă: dacă până acum, tarifarea serviciului de salubritate se făcea pe fiecare gospodărie în parte, din 1 aprilie se va aplica pe persoană.

Unii proprietari de pensiuni încă se mai gândesc
„Curăţenia o facem cu asistaţii-social şi firma de la primărie, care e bună la toate. Am început-o luna trecută şi am finalizat deja 90 la sută din comună. În general, oamenii îşi curăţă zonele din faţa caselor, nu se pune problema, însă sunt deşeuri, resturi vegetale, sticle, tablă etc… de îndepărtarea cărora ne ocupăm noi. Cei care lasă mizerie în urma lor sunt atât localnici, cât şi vizitatori care ne tranzitează comuna, venind în zona Râuşor sau Râu Mare. Există şi unele pensiuni care ne fac probleme. Proprietarii nu au semnat contract pentru a beneficia de serviciul de salubritate, deşi oferă cazare, iar turiştii, bineînţeles că pe toată perioada şederii lor, aruncă diverse ambalaje şi sticle, la gunoi. De asemenea, vreau să mai menţionez că am mai făcut toaletări de drumuri şi tot ce implică o acţiune de ecologizare. Urmează să ne ocupăm şi de perimetrul monumentelor istorice din zona curţii nobiliare a familiei Cândeştilor”, arată Niculiţă Mang (foto), primarul din Râu de Mori.

Tarif majorat la serviciul de salubritate
Pentru că s-au semnalat unele nemulţumiri legate de grila de tarifare a serviciului de salubritate, comparativ cu traiectoria pe care o implică, s-a decis majorarea preţului acestuia şi raportarea lui la persoană, nu la familie. „Deşeurile adunate de noi sunt date la maşina care le colectează şi apoi sunt duse la gropile autorizate de gunoi. Până la 1 aprilie, cetăţenii comunei plăteau, lunar, 9,5 lei per gospodărie, beneficiind de cel mai mic tarif din judeţ pentru serviciul de salubritate. De la 1 aprilie, se percep 6,2 lei de persoană, pe lună. Noi asigurăm plata pentru serviciile de gospodărire pentru primărie, cămine culturale etc. Şcolile au gestiunea şi contabilitatea lor şi plătesc separat”, mai arată primarul din comuna Râu de Mori.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a pus în funcţiune noul tomograf al Spitalului Judeţean

Începând cu această săptămână, computerul tomograf de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost pus în funcţiune.

Bulina neagră 3.04.2014

Sergiu Sabin Ardelean, cetăţean din Bretea Română

Bulina albă 3.04.2014

Ovidiu Laurenţiu Bălan, primarul municipiului Orăştie

Închide