Actualitate

Cuplul care s-a căsătorit în prima zi a invaziei ruse și-a început luna de miere cu arma în mână, în Kiev

La doar câteva ore după nunta lor din prima zi a invaziei Rusiei, Yarina Arieva și Sviatoslav Fursin (foto) s-au alăturat luptei, pentru a-și proteja țara.

Rezistă atacului

Cei doi urmau să se căsătorească în mai, dar s-au grăbit să facă nunta la Kiev săptămâna trecută, când Rusia a invadat țara lor, înainte de a se alătura rezistenței ucrainene. Purtând jachete de camuflaj și ținând în mâini o pușcă, cuplul i-a vorbit lui Don Lemon, de la CNN, despre cum petrece luna de miere trăind într-un oraș asediat. „Este greu de înțeles această nouă realitate pe care o avem”, a spus Arieva, care este din Kiev. Tânără a realizat că e 1 martie, prima zi de primăvară și, de obicei, oamenii ar semăna floarea-soarelui, floarea națională a Ucrainei, dar, în schimb, ei rezistă atacului Rusiei. „Nimeni de aici nu spune că vom pierde, sau nu plânge. Toți aici cred că vom câștiga. Totul este doar o chestiune de timp. Așadar, sunt foarte fericită să văd această adunare mare de oameni, cu adevărat pregătiți să lupte. Fiind gata să omoare pentru pământul lor. Neavând nici o îndoială cu privire la victoria noastră în acest război”, a declarat tânăra. Soțul ei, Fursin, s-a născut în orașul Lviov, din vest, și a afirmat: „Oamenii noștri vor fi întotdeauna să fie liberi. Acești oameni sunt gata să lupte pentru libertatea lor”.
Plecând în misiuni de luptă, el este îngrijorat pentru siguranța familiei sale, soția, părinții și sora lui, dar a spus că „va face totul pentru a-i proteja”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura