Cupa României- etapa judeţeană

Nicolae Gavrea

Duminică au fost programate primele jocuri oficiale ale sezonului fotbalistic 2018 – 2019 pentru echipele din eşaloanele inferioare din judeţul Hunedoara, mai precis partidele din primul tur al fazei judeţene a Cupei României.

Rămân 11 echipe
Conform tragerii la sorţi derulate în urmă cu o săptămână, odată cu adunarea extraordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal, au fost programate nouă jocuri, distribuite pe criterii geografice, patru pentru zona Haţeg – Valea Jiului şi cinci pe Valea Mureşului. Duminică s-au disputat doar şase partide, două fiind amânate pentru data de 5 septembrie, iar una nu s-a mai ţinut, din cauza retragerii unei competitoare.
Cele două meciuri amânate în acest prim tur al fazei judeţene a Cupei României pentru data de 5 septembrie sunt întâlnirile Santos Boz – Ponorul Vaţa, ambele combatante fiind înscrise în Campionatul Ligii a V-a, precum şi jocul considerat derbiul acestei etape, cel dintre formaţiile de Liga a IV-a, Universitatea Petroşani şi Retezatul Haţeg.
CS Ghelari s-a retras din Cupa României şi conform tragerii la sorţi, ar fi trebuit să joace pe teren propriu cu divizionara a IV-a Aurul Certej, astfel că formaţia vizitatoare a câştigat partida la “masa verde” cu 3-0 şi s-a calificat în faza următoare.
Echipa din Ghelari a comunicat către AJF Hunedoara şi intenţia de a se retrage din campionat, ceea ce înseamnă că în viitorul sezon, campionatul din Liga a V-a de fotbal Hunedoara să se desfăşoare cu numai 11 competitoare.

Statut de favorite
Revenind la partidele desfăşurate duminică, să notăm că surpriza cea mai mare a produs-o AS Sântămăria Orlea, din Liga a V-a, care a dispus, pe teren propriu, de Jiul Petroşani, din eşalonul superior. O altă surpriză a fost la Ilia, unde echipa din localitate a pierdut jocul disputat în compania celor de la Metalul Crişcior, într-un derbi care a opus două formaţii aflate în lupta pentru podiumul de premiere în campionatul trecut, gazdele pierzând destul de greu pe teren propriu.
În acest tur al Cupei României, formaţiile vizitatoare au fost cele care au avut statutul de favorite şi au respectat această poziţie, CSM Vulcan şi Minerul Uricani, din Liga a IV-a, câştigând la Unirea General Berthelot şi, respectiv, Măgura Pui, din eşalon inferior, iar Zarandul Crişcior, vicecampioana Ligii a V-a din sezonul trecut, s-a impus la Lunca Cernii, în faţa celor de la Foresta. De asemenea, Agrocompany Băcia a dispus acasă de Sargeţia Bretea Română. Turul II al fazei judeţene din Cupa României la fotbal este programat pentru data de 12 septembrie, tot echipele cu clasare mai slabă în sezonul trecut urmând a fi gazde ale jocurilor.

Faza judeţeană-rezultate Turul I:
Zona Haţeg – Valea Jiului
Unirea General Berthelot- CSM Mihai Viteazul Vulcan 4-8
AS Sântămăria Orlea – CSM Jiul Petroşani 4-2
AS Universitatea Petroşani – CSO Retezatul Haţeg (reprogramat pe 05.09)
AS Măgura 2010 Pui – ACS Minerul Uricani 0-2
Zona Valea Mureşului
AS Agrocompany Băcia – AS Sargeţia Bretea Română 2-1
CSC Ilia – AS Metalul Crişcior 3-4
AS Foresta Lunca Cernii – AS Zarandul Crişcior 0-2
AS Santos Boz – AS Ponorul Vaţa (reprogramat pe 05.09)
CS Ghelari – AS Aurul Certej 0-3*(CS Ghelari s-a retras din competiţie)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.