Cupa Mondială de gimnastică de la Doha

Federaţia Internaţională de Gimnastică a anunţat organizarea unei competiţii inter­na­ţionale, o etapă de Cupă mondială, pentru a da posibilitatea sportivilor care sunt interesaţi de o posibilă calificare la Jocurile Olimpice , să îşi verifice potenţialul şi nivelul de pregătire.
Aşadar cei interesaţi s-au înscris la com­petiţia care este programată între 10-13 mar­tie la Doha, în Quatar şi unde se va evolua în concursul pe aparate. Concursul se va des­fă­şura în sala în care au fost organizate în 2018 întrecerile Campionatelor Mondiale.
Tâmăra gimnasta Ioana Stănciulescu (foto), 16 ani, componentă a lotului naţional de se­nioare care este în pregătire centralizată la Bu­cureşti, figurează pe lista nominală a par­ticipantelor la Cupa Mondială de la Doha.
Lista sportivelor care şi-au anunţat partici­parea la evenimentul sportiv de la Doha, este foarte importantă printre cele care vor lua startul fiind Larisa Iordache, Nina Derwael, Anastasiya Alistratava, Flavia Saraiva, Ondine Achampong, Bianka Schermann, Sara Van Disseldorp, Anastasiia Motak, Diana Varinska şi veterana Oksana Chusovitina.
Să mai notăm că săptămâna trecută s-a fi­nalizat la nivelul Federaţiei Române de Gimnas­tică (FRG) un curs de pregătire al antre­norilor organizat în parteneriat cu Fundaţia Terre des hommes derulat la Sibiu între 11 şi 13 februarie. Cursul „Siguranţa co­piilor în sport” s-a derulat în cadrul proiectului european “ Mediu sigur pentru copii în sport “ şi a fost finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul” Drepturi Egalitate, Cetăţenie “ printre formatori fiind şi antrenoarea coor­donatoare a colectivului tehnic de la lotul na­ţional de gimnastică senioare, Liliana Cosma (pro­fesor la LPS Cetate Deva), Ioan Coroiu şi Simona Bucureasa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare