„Cupa Comexim” a ajuns la a XX-a ediţie

02 straja cupaMaximilian Gânju

Cea mai importantă competiţie de schi din vestul ţării, dar şi cea mai veche, a avut loc sâmbătă în Staţiunea Straja din Valea Jiului. Mii de turişti au urcat la munte şi peste 300 dintre ei au avut curajul să se înfrunte pe pârtie. Şi premiile consistente oferite câştigătorilor de organizatori le-au dat un imbold.

Toţi concurenţii au primit diplome
Nimeni dintre cei peste 300 de participanţi nu a plecat fără o diplomă, o cupă şi un cadou surpriză pentru participare, iar cei care au reuşit să obţină „aurul”, „argintul” ori „bronzul” la cele 10 categorii de vârstă, au luat şi premii consistente în bani. Vedetele întrecerii au fost copiii, mulţi dintre ei au învăţat să schieze şi abia apoi să meargă, dar şi veteranii care coborau piscurile montane încă de când schiurile însemnau două doage de butoi, după cum spune atletul veteran, Petru Ambruş (medalion) (82 de ani), cel mai vârstnic concurent. Ce mai tânăr concurent a fost fetiţa Sandra, din Timişoara, în vârstă de trei ani. Şi la ediţia din acest an, ea a reuşit să ocupe primul loc la categoria ei de vârstă. A început să schieze şi abia apoi să meargă, recunoaşte tatăl fetiţei, care vine cu ea în fiecare sezon la Straja. Micuţa a obţinut „aurul” şi anul trecut la aceeaşi cupă, pe când avea doar doi anişori.

Se pregăteşte „Cupa Baloo”
„Întrecerile dotate cu trofeul Comexim au început în anul 1993 şi aveam atunci circa 20 de copii şi din an în an, au venit mai mulţi. Am ajuns ca în acest an să avem 311 concurenţi din toată ţara şi pentru noi este o mare bucurie. Înseamnă că această Cupă Comexim este din ce în ce mai căutată în România. Pe de altă parte, în fiecare weekend, vom organiza câte ceva pentru a atrage turişti. Săptămâna viitoare vom avea Cupa Baloo (n.r. ursul din staţiune care este şi mascota acesteia), astfel ca turiştii să fie atraşi de Straja şi să se simtă bine”, a declarat Emil Părău, organizatorul evenimentului.
La Straja au venit pentru Cupa Comexim, ediţia cu numărul XX, zeci de schiori nu doar din vestul ţării, ci şi din Capitală, Sibiu ori zona Olteniei. Vremea a fost frumoasă, chiar dacă soarele a stat ascuns în nori, însă ninsoarea ca în poveşti a compensat, la fel şi vinul fiert ori ceaiul servit pe terasele de la buza pârtiilor ori direct pe pârtie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.