Cum vede senatorul Haralambie Vochiţoiu stârpirea corupţiei la nivel local. „Limitarea numărului de mandate este soluţia împotriva baronilor”

05 Haralambie Vochitoiu (4)Maximilian Gânju

Aleşii judeţeni ori locali care au probleme cu justiţia, foarte probabil, n-ar fi ajuns în situaţia de a face „naveta“ la DNA, dacă ar fi existat legea care să limiteze numărul de mandate.
Opinia aparţine liderului UNPR Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu (foto), care consideră că timpul nu este pierdut pentru a fi reglementat şi acest aspect privind numărul de mandate pe care le poate avea un ales. „Chestiunea cu două mandate ar fi de «aur», pentru toţi, pentru toată lumea. Deocamdată, încă se mai discută, dar ar fi soluţia pentru a evita situaţiile acestea (n.r. referitor la problemele penale ale preşedintelui şi unui vicepreşedinte ai CJ Hunedoara)”, afirmă Vochiţoiu.
Pe de altă parte, liderul UNPR crede că sunt şanse ca în acest an să aibă loc alegeri pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Hunedoara. Dacă vor fi anticipate pentru şefia CJ Hunedoara, liderul UNPR crede că postul ar putea fi ocupat de un candidat din Valea Jiului. Şansele rămân chiar şi în cazul în care se vor face alegeri la termen. „Eu cred că Valea Jiului va reuşi să impună un preşedinte. Ar fi timpul, din mai multe considerente, ca Valea Jiului să dea următorul preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru că am avut de acolo, timp de 25 de ani, doar din Deva. Politic, au fost multe voturi de aici, din Valea Jiului, toţi preşedinţii au câştigat cu ajutorul voturilor din Vale”, spune senatorul UNPR.
Întrebat cine ar putea fi candidatul surpriză din sudul judeţului care să poată câştiga şefia CJ Hunedoara, dat fiind faptul că sunt cel puţin două nume care s-ar putea regăsi pe listă, Vochiţoiu s-a abţinut să nominalizeze. „N-am spus David, (n.r. Adrian David, consilier judeţean PNL), n-am spus că o fi Avram, (n.r. Costel Avram, fost vicepreşedinte CJH). Eu spun doar că următorul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara are mari şanse să fie din Vale”, a mai declarat sursa citată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Golgheterul Jiului părăseşte echipa

Principalul marcator al echipei Jiul Petroşani, Darius Ursachi, este dorit de mai multe formaţii şi mai mult ca sigur se

Debut de retur cu doi antrenori la „timonă”

Handbalistele de la CNS „Cetate” (locul 10 în Liga Naţională) vor juca în prima etapă a returului, duminică, 11 ianuarie,

Lasă fotbalul pentru munca în străinătate

Fotbalul la nivelul judeţului Hunedoara este departe de farmecul şi succesul financiar de altădată, astfel că tot mai mulţi jucători...

Închide