Cum putem adopta un câine la distanţă?

30 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Sorina Popa

Potrivit lui Nicolae Oprean, preşedinte-di­rector executiv al Asociaţiei-Serviciul spe­cia­lizat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, adăpostul pentru câini de la Sântuhalm va fi redeschis în două săptămâni. Adăpostul de aici a fost modernizat, iar în scurt timp, ani­ma­lele vor putea locui în condiţii excelente.
Adăpostul de la Sântuhalm va avea 120 de locuri, dintre care 30 sunt destinate pentru adopţiile la distanţă, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. L-am întrebat pe Nicolae Oprean ce înseamnă acest lucru?
„Persoanele care doresc să adopte un câine, dar nu pot să-l ducă acasă, nu au condiţiile necesare, îl poate adopta şi lăsa la adăpost. Noi în hrănim, îl îngrijim, dar proprietarul este persoana care l-a adoptat. Ne plăteşte 250 de lei pe lună pentru asta. Dacă animalul se îmbolnăveşte, nu putem face nimic până nu avem acordul pro­prietarului”, a spus Nicolae Oprean, preşe­dinte-director executiv al Asociaţiei-Serviciul specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân din judeţ.
Cotizaţia UAT-urilor la operator este de 11 lei/cap de locuitor. Cheltuiala pentru trans­port, capturare, hrană, toate cheltuielile pen­tru o lună cu un câine recuperat de pe străzi se ridică la 572 de lei. Asociaţia are 33 de an­gajaţi, faţă de 60 câţi erau înainte. Un lucru bun este că operatorul se situează pe locul al treilea pe ţară, după activitatea prestată.
Asociaţia condusă de Nicolae Oprean are şase adăposturi, la Brad, Simeria, Orăştie, Călan, Uricani, iar cel de la Deva-Sântuhalm, cum arătam, va fi funcţional în scurt timp.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Competiţiile de scrimă din 2020, anulate de Federaţia Română

Federaţia Română de Scrimă a decis să anuleze toate competiţiile progra­mate până la finele acestui an. Măsura a fost luată...

Vârstnicii, sărbătoriţi la UAMS Baia de Criş

Magdalena Şerban Astăzi, asistaţii social găzduiţi de Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş vor celebra Ziua Internaţională a Persoa­nelor...

Selecţie naţională pentru juniori organizată de FRF la Hunedoara

Stadionul Michael Klein din Hunedoara a fost în aceste zile gazdă a unei importante ac­ţiuni organizate de către Federaţia Ro­mână...

Închide