Cum pot spitalele să ia bani de pe urma pandemiei de COVID-19

18 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Prefectul de Hunedoara a convocat recent o întâlnire cu managerii spitalelor din judeţ, directorii de la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi Casa de Asigurări de Sănătate.

Au fost două teme de discutat, problemele semnalate de fiecare spital în perioada care a trecut de la declanşarea pandemiei de COVID – 19 şi până în prezent, precum şi posibilităţile de finanţare pentru achiziţionarea de echipamente, medicamente, aparatură şi tehnică medicală pentru combaterea infecţiei cu noul coronavirus şi a altor tipuri de boli cu posibilă răspândire largă.
„Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara a stabilit împreună cu managerii spitalelor ca, ori de câte ori este nevoie, să fie organizate întâlniri punctuale pentru a găsi soluţii la problemele de finanţare a activităţii curente.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Sebastian Mezei (foto), le-a transmis celor prezenţi că există şi posibilitatea obţinerii de finanţare cu fonduri europene prin accesarea de programe speciale pentru sistemul sanitar. Conducerile spitalelor vor trebui să trimită către DSP note de fundamentare care, după ce vor fi analizate de o comisie specială, vor fi trimise Ministerului Sănătăţii.
Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, spune că va oferi tot sprijinul instituţional acelor manageri care vor accesa aceste tipuri de finanţări. Folosite cu profesionalism, fondurile financiare vor contribui la creşterea calităţii activităţii medicale pusă în slujba hunedorenilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Baia Sărată, autorizată şi redeschisă pacienţilor

Demersurile de autorizare şi redeschidere a Secţiei de Recuperare Medicală (Baia Sărată) au fost finalizate cu succes de noua conducere...

Am demarat lucrările la cea mai modernă pistă de atletism din România!

    Astăzi, 18 iunie 2020, au început lucrările efective la pista de atletism din incinta Stadionului Cetate Deva. În...

Cei 3 „C” pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când soliciți un credit rapid

  Urgențele înseamnă, de foarte multe ori, nevoi financiare mai mari decât în mod normal. Fie că a întârziat foarte...

Închide