ActualitateFlashPolitica si administratie

Cum ne-au dat cetățile dacice fără posturi iar Spitalul din Deva mai are nevoie de zeci de medici, asistente, infirmiere

Consiliul Județean Hunedoara a preluat cetățile dacice, dar cei de la București au „uitat” să dea și posturile și fondurile ne­ce­sare funcționării acestora.

Zeci de memorandumuri nerezolvate
Cele cinci cetăți dacice aflate în patr­i­moniul UNESCO aparțin acum județului nostru. „Ministerul Cul­turii a rămas cu pos­turile și fon­durile care revin ad­mi­nistrării celor cinci ce­tăți da­ci­ce pe care le a­vem în pro­pri­e­tate. Dacă le-am pre­luat, atunci tre­buie să le și adminis­trăm și să și func­țio­neze”, a spus Laurențiu Nistor (medalion), pre­șe­dintele Consiliului Jude­țean Hunedoara.
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, prezentă în județ zilele trecute, a declarat că trebuie făcut un memorandum pentru aceste posturi, dar și că zac ne­soluționate zeci de asemenea cereri din toată țara, pentru repartizarea de posturi în diferite instituții. Asta, susține ministrul, deoarece nu sunt bani, eternul motiv.
„Am făcut toate demersurile necesare pentru asta. Memorii, memorandumuri, dar degeaba. Este trist că nici până acum nu ne-au dat posturile necesare administrării și funcționării cetăților dacice. Cetățile le-am preluat de la Ministerul Culturii, dar pos­turile au rămas acolo. Dar, nu sunt omul care să renunțe”, a adăugat șeful Consiliului Județean Hunedoara.
Președintele Consiliului Județean Hunedoara a afirmat că și pentru Spitalul Județean de Urgență Deva a trimis un memorandum, soli­citând 55 de posturi de medici, asis­tente, infirmiere și brancardieri, la această unitate existând un deficit mare de cadre me­dicale. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura