Cum l-au încătuşat 10 poliţişti pe un hunedorean care îşi făcea un grătar lângă bloc

Sorina Popa

O întâmplare petrecută miercuri după-amiază, în mu­ni­cipiul Hunedoara, ar putea fi catalogată la categoria de râsu’-plânsu’. Să vedeţi cum procedează poliţiştii atunci când reclamantul este unul de-al lor.

Nu avea buletinul la el
Un bărbat de 63 de ani, Vasile Grad, care locuieşte într-un bloc pe strada Trandafirilor, din municipiul Hunedoara, a vrut să facă un grătar şi pentru asta i-a invitat pe doi vecini. Totul, ca să sărbătorească plecarea la muncă în străinătate. Totul a fost bine până ce un vecin de-al “petrecăreţilor”, poliţist, a cerut ajutor colegilor. De aici începe spectacolul grotesc!
Mai mulţi poliţişti au ajuns la locul faptei. I-au cerut lui Vasile Grad să se legitimeze. Omul nu avea buletinul, la gră­tar, aşa că le-a spus poliţiştilor că se duce după document în casă. Nu a reuşit, pentru că au venit ajutoare, adică alţi poliţişti, care l-au imobilizat, i-au pus cătuşele şi l-au dus pe “infractor” la Secţie.

Ce comunică Poliţia
„În data de 02.09.2020, în jurul orei 18:00, poliţiştii hune­doreni au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că, în cartierul Micro 7, din Hunedoara, vecinii săi orga­ni­zează o petrecere (grătar) şi construiesc ilegal un gard pe domeniul public. La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, care au solicitat celor identificaţi la faţa locului să se legitimeze şi să prezinte documentele în baza cărora construiesc gardul. Unul dintre bărbaţi a refuzat să se legitimeze (declarând o identitate falsă şi fiind recalcitrant, solicitând să intre în locuinţă). În acest context, poliţiştii l-au imobilizat pe hunedorean şi l-au condus la sediul unităţii, unde l-au sancţionat contravenţional, conf. Legii 61/1991 pentru refuz de legitimare şi adresare de injurii. Pe cursul intervenţiei, unul dintre poliţişti a folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare împotriva unui dintre bărbaţii prezenţi la faţa locului. Cu privire la modul de intervenţie al acestui poliţist, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus efectuarea de verificări disciplinare, prin Biroul Control Intern. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, cercetările fiind coordonare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

„Dacă mă bătea cineva pe mine, mai veneau atâţia?”
Bărbatul care a venit cu soţia la grătarul vecinului a înce­put să filmeze acţiunea poliţiştilor. Pentru asta, a primit în faţă spray lacrimogen, folosit de unul dintre aceştia. Spray-ul a afectat-o pe fetiţa familiei invitate la “petrecere”, care a început să tuşească şi i s-a făcut rău. Cel puţin aşa po­ves­teşte mama sa pe pagina ei de Facebook.
„Vin zece oamenii să încătuşeze un om că nu are voie sa facă un gard fără aprobare, fără ca să se legitimeze vreunul din poliţişti, toţi urlând, apoi sar pe om, când omul zice că le dă buletinul (se aude în filmare că strigă, că a zis că aduce buletinul) şi mai dau şi cu spray pe soţul şi fetiţa de 5 ani, doar pentru un grătar şi un foc, zece oamenii??? I-am rugat împreună cu fiul celui încătuşat să nu mai vorbească pe ton aşa puternic (urlete ca din junglă) că este şi un copil de 5 ani în uşă, degeaba… Bă, ok şi greşeala noastră, dar nu e voie să dai cu spray lacrimogen aiurea, că nu îţi con­vine că sunteţi filmaţi, soţul le-a spus că va filma pentru că nu i se pare normal să sară atâţia oameni pe un singur in­di­vid care nu i-a bruscat . Un vecin care este poliţist a sunat deranjat tot echipajul posibil. Oare dacă mă bătea cineva pe mine ca mamă şi cu un copil lângă mine, mai veneau atâ­ţia??? Vreau decât să plătească cel care a dat cu spray so­ţului în faţă şi fetiţei mele. Eu nu spun că nu s-a greşit cu fumul şi cu ce mai s-a întâmplat, dar nu se procedează în halul acesta. Copilul meu acum este speriat, deşi am ţinut-o în casă cât am putut, nu înţelegea ce i se întâmplă veci­nului, care este pus la pământ de atâţia oameni, el pentru fetiţa noastră este ca un bunic, vă da-ţi seama că asta nu va uita niciodată. O să fac tot ce pot pentru fetiţa mea, să rezolv problemele acestea în favoarea ei”, a scris Mădălina Hosu pe reţeaua de socializare.
Concluziile să le tragă fiecare din cititorii acestui articol.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.