Cum îşi stabilesc liberalii candidaţii la viitoarele alegeri

Sorina Popa

Liberalii hunedoreni s-au gândit să înceapă să se pregătească pentru alegerile locale de peste doi ani. Dar, cum e bine să ştii cu cine pleci la drum, în şedinţa Biroului Politic al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, de săptămâna trecută, au fost luate mai multe decizii în acest sens.
Astfel, potrivit deputatului Lucian Heiuş (foto), preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, conducerea a decis ca până la 1 septembrie 2018, fiecare membru care vrea să candideze la alegerile locale din 2020, să-şi depună o fişă de opţiuni. Cu alte cuvinte, un candidat are dreptul să-şi depună trei opţiuni. „De exemplu, un membru poate să aibă trei opţiuni, să candideze pentru funcţia de primar, consilier judeţean sau secretar de stat. Facem acest lucru, ca să avem o imagine a celor care vor să obţină o funcţie la alegerile locale din 2020. În prezent, avem stabilite în 63 de unităţi administrativ-teritoriale din 69, candidaţii la postul de primar. Toate organizaţiile vor trebui să depună fişele de opţiuni până la 1 septembrie 2018. În funcţie de activitatea politică a fiecăruia vom stabili şi ordinea pe liste pentru consiliile locale şi pentru consiliul judeţean. Dacă pentru postul de primar avem mai mulţi candidaţi, vom face sondaje“, a declarat deputatul Lucian Heiuş, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Primarii liberali în funcţie vor fi şi candidaţi la următoarele alegeri, a spus deputatul Lucian Heiuş. Este clar, la Deva, edilul şef Florin Oancea va fi candidatul la primărie. Organizaţia municipală Hunedoara a PNL l-a desemnat pe consilierul local Lucian Gherman, pentru a ataca funcţia de primar al oraşului de pe Cerna. „Lucian Gherman va trebui să muncească, iar peste un an vom face un sondaj să vedem cum stă el în preferinţele alegătorilor“, a adăugat liderul judeţean al PNL.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.