Actualitate

Cum își bate joc Poliția Locală Deva de seniorii din centrul municipiului

Liniștea proprietarilor din Blocul C, de pe bulevardul Decebal, din municipiul Deva, s-a pierdut! Oamenii degeaba locuiesc în buricul târgului, cum se spune, dacă nu au liniște la ei acasă. De ce? Mai multe grupuri de copii care, potrivit celor care locuiesc în zonă, au distrus băncile, masa, din spatele blocului și fac gălăgie și în orele de liniște. Oamenii, disperați, au fost pe la autorități, iar răspunsurile au fost clare: nu avem ce le face copiilor gălăgioși.

Au făcut pe detectivii
Ce face Poliția Locală? Este prima în­trebare în acest caz? Vă spunem noi.
„Nu avem suficienți oameni. Ce să le facem copiilor? Sunt doar copii, trebuie să se joace. Ce vreți să facem noi?”, spune Gheorghe Lazăr, directorul Poliției Locale Deva. Nu e prima dată când acest șef de Poliție Locală arată un dispreț pentru locuitorii care sesizează tot felul de situații care trebuie soluționate de lucrătorii de la Poliția Locală.
O doamnă din acel bloc a reclamat la Poliție și că, unul dintre băieții care s-au aciu­iat pe acolo, i-a furat 100 de lei, apoi s-a făcut nevăzut. În bloc sunt oameni în vârstă, în majoritate, seniorii fiind înjurați ca la ușa cortului de acești copii. Nimeni nu zice că ei au voie să se joace, dar nu să înjure și să-și bată joc de seniori sau de altcineva. Femeia a dat și numerele de telefon ale copiilor celor de la Poliția Locală, să vorbească cu ei, să le spună să se comporte civilizat. Degea­ba. Oamenii au făcut muncă de detectiv, au aflat mai multe, dar polițiștii locali nu au miș­cat un deget.
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, directorul Poliției Locale, Gheorghe Lazăr, a spus, mai întâi că nu are patrule să le trimită prin oraș, că nu are ce să le facă acestor copii. Apoi, a spus că, totuși, i-a amendat pe părinții copiilor, dar nu a putut spune câte amenzi a dat”. Oricum, atitu­dinea acestui șef lasă mult de dorit, iar când devenii tre­buie să fie protejați, de oameni plătiți să-și facă datoria, nu se în­tâmplă asta, ci avem de-a face doar cu scuze și iar scuze. (S.P.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura