Cum i-a umilit un consilier local pe medicii de la Spitalul din Hunedoara

Sorina Popa

Scandalurile sunt provocate în lanț, la Hunedoara, de către consilierul local Claudiu Ionescu (foto). Ulti­ma situație de acest gen a pornit de la salariile per­sonalului medical din Spi­talul municipal Hunedoara.

 

Au protestat față de decizia ministrului

Ce-l supără pe consilierul local Ionescu? Ei bine, el a solicitat conducerii uni­tății medicale să-i furnizeze date privind lefurile medicilor, a întregului personal medical de la spitalul din localitate, din luna decembrie 2020.
O simplă reamintire, arată că la acel mo­ment, Spitalul municipal din Hunedoara era spital Covid. Asta, deși medicii au protestat atunci, față de decizia mi­nis­trului Sănătății de atunci, de a declara spitalul unitate Covid. În aceste condiții, în mod ab­solut firesc, personalul me­dical de acolo a be­ne­ficiat de preve­de­rile legale care au însemnat în primul rând un spor de 85 la sută din salariu, spor de Covid pentru an­gajații cu halate albe.
„Ce a prezentat consilierul local re­pre­zintă tabele cu salariile aferente lunii decembrie 2020, moment în care Spitalul municipal Hunedoara era de­sem­nat spital Covid prin ordin de mi­nistru, asigurând asistența medicală pe această patologie pentru întreg județul. Este o realitate pur punctuală ce a pre­zen­tat el, iar salariile prezentate au fost salarii brute, în care au fost incluse sti­mulente de risc pentru fiecare stare de urgență (2.500 de lei pentru starea de urgență din perioada 16.03.2020-14.04.2020 și 2.500 de lei pentru starea de urgență din perioada 15.04-14.05.2020, stimulente decontate prin fonduri europene) și sporul de 85 la sută pentru personalul care acorda asistența medicală pacienților pozitiv Covid”, a declarat Radu Budae (foto), managerul Spitalului din municipiul Hunedoara.
Reamintim că medicii de la Hunedoara nu au fost de acord la acea vreme cu decizia ca spitalul lor să fie declarat Covid. Nu s-a ținut cont de ceea ce au vrut halatele albe, iar cum au decurs lucrurile se știe. Ce nu știu unii este cât a mun­cit personalul medical, nopțile ne­dormite și toate sacrificiile făcute pentru a salva vieți. Iar acum sunt umiliți.