FlashPolitica si administratie

Cum au băgat pumnul în gura presei şefii de la Direcţia Sanitar-Veterinară Hunedoara

MESAGERUL HUNEDOREAN a pu­bli­cat în februarie anul acesta decla­rațiile medicului veterinar Ghighi Bonea, con­silier superior la Direcția Sanitar Vete­rinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, privind ame­nințările șefilor și cum este el hărțuit în instituție.

În conflict cu cel audiat
Bonea a fost băgat în mai multe co­misii de disciplină, cu scopul de a-l face să plece din Direcție. La una dintre aces­te comisii, reporterul MESAGERULUI HUNEDOREAN a vrut să asiste, dar președintele acesteia, Dragoș Popon, a refuzat accesul nostru la audieri. Pre­ședintele Popon a refuzat, deși am insis­tat că legea ne dădea dreptul să asistăm la lucrările comisiei, pentru că acestea sunt publice.
În aceste condiții, medicul veterinar Ghighi Bonea a transmis o petiție la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), cu nr. 10426 din 9.03.2022, în care solicită să i se spună dacă i-au fost încălcate drepturile și dacă a fost cercetat disciplinar în co­misii fără să i se dea dreptul la apărare. Bonea a reclamat că membri ai comi­siilor de disciplină se aflau în conflict de interese și că ei nu aveau dreptul să facă parte din comisii.

Iată ce răspund cei de la ANFP:
„Pe parcursul desfășurării procedurii de cercetare administrativă, ședințele comi­siei de disciplină, respectiv ședin­țele membrilor comisiei de disciplină sunt publice numai la solicitarea sau acordul scris al funcționarului public a cărui faptă a fost sesizată ca abatere disciplinară”. Ca atare, ședința comisiei de disciplină trebuia să fie publică, deci reporterul nostru avea dreptul să participe, pentru că Ghighi Bonea a cerut acest lucru.
Apoi, cei de la ANFP mai arată că mem­brii comisiilor respective aveau obligația să depună o declarație pe propria răspundere că nu sunt în conflict de interese cu cel audiat. Acum, ANFP ve­rifică dacă procedura din ca­drul Direc­ției Sanitar-Veterinare și pen­tru Sigu­ranța Alimentelor Hunedoara a fost res­pectată în cazul audierilor lui Ghighi Bonea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura