Cum alegi lustrele perfecte pentru locuința ta?

 

O lustra  poate să schimbe întregul aspect al unei încăperi. Este unul dintre elementele centrale din orice spațiu și reușește să facă legătura între fiecare piesă de mobilier și fiecare accesoriu. Atunci când alegi lustrele, fie că este vorba despre lustre pentru living, pentru dormitor sau pentru bucătărie, te lovești de o uriașă provocare: sunt extrem de multe modele, ceea ce face decizia foarte grea.  Dacă ții cont de câteva criterii însă, poți descoperi lustra perfectă, care să se încadreze perfect în locuința ta.

             Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi o lustră?

1. Camera căreia îi este dedicată

Este cel mai important criteriu și cel care va contura foarte bine ideea unei lustre perfecte. În general, lustrele pentru living au un aspect mai sofisticat și mai interesant, cu mai multe brațe și elemente de design care atrag atenția. În funcție de stilul în care este amenajată lustra, elementele de design pot fi strălucitoare, mate, din fier, plastic sau chiar lemn. Dacă ai un living mare, în care se regăsește și o zonă de dining, este bine să achiziționezi două luster, care să separe cele doua zone.

Dacă ești în căutarea unei lustre pentru dormitor, cel mai probabil vei dori una cât mai simplă, de dimensiuni reduse, care să se încadreze în stilul încăperii.

Lustrele pentru bucătărie pot  avea diverse motive specifice, cum ar fi ceainicele, fructele etc. Iar cele de hol pot fi sub forma de candelabru, însă trebuie să fie mai mici decât cele din living.

2. Materialul din care este realizată lustra

Materialul este foarte important din mai multe motive. Un prim motiv este durabilitatea. O lustră din fier forjat sau dintr-un lemn foarte bine tratat, poate sa reziste zeci de ani și să fie o adevărată investiție. Totuși, dacă materialul este foarte greu, există riscul ca tavanul să nu îl susțină. La case, spre exemplu, tavanul este posibil să nu fie atât de rezistent și să cedeze dacă lustra are 30 de kg.

 3. Puterea totală

     Trebuie să analizezi cu atenție acest aspect. În general, o lustră care are o capacitate de 240 W si 6 brațe va putea să genereze pentru fiecare bec in parte câte 40 W.

4. Diverse dotări care o fac mai funcțională

Lustrele moderne pot fi dotate cu tot felul de tehnologii moderne, cum ar fi posibilitatea de reglare a intensității luminii sau cu posibilitatea de reglare a înălțimii. Cu cât flexibilitatea pe care o oferă este mai mare, cu atât mai bine.

5. Stilul adoptat

Daca ai definit un stil clar pentru încăperile casei, poți alege lustra în funcție de acesta. Asigură-te că se potrivește cu piesele de mobilier, cu tocurile geamurilor și cu elementele de decor, iar impactul vizual va fi unul perfect.

Pe piață există mii de variante de lustre, așadar, este imposibil să nu găsești una care să se încadreze în dorințele și bugetul tău. Trebuie să știi doar de unde să începi.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.