ComunitatePolitica si administratie

Cum a sărbătorit Hunedoara Ora Pământului

Adriana Năstase

Zeci de hunedoreni s-au adunat cu ocazia Orei Pământului 2022 în Piața „Regele Ferdinand”, din fata Casei de Cultură a municipiului Hunedoara.
Cercetașii României Hunedoara au aprins gulguțe cu care au format nu­mele HUNEDOARA, precum și un ceas care indica ora 20:30, ora la care am stins, simbolic, lumina, pentru planetă.

Prima dată, la Sydney
În fiecare an, Hunedoara participă la cea mai mare acțiune voluntară de mediu din istorie, care își propune să atragă atenția asupra schimbărilor climatice care ne afectează pe toți.
Între orele 20:30 și 21:30, oameni, instituții și companii de pe tot globul s-au unit și au stins luminile în peste 8.000 de orașe, din peste 180 de țări.
Astfel, timp de o oră, iluminatul arhitectural al Casei de Cultură și de pe Pietonala Corvin Hunedoara, precum și de pe strada George Enescu (parțial) au fost oprite, iar oamenii au putut să asculte cântecele cercetașilor și să se bucure de lumina caldă a gulguțelor.
Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni și peste 2.100 companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demons­trând astfel preocuparea față de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. Din 2008, Earth Hour a devenit o mișcare globală, inclu­zând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.În toți acești ani, construcții emblematice pre­cum Golden Gate Bridge din San Fran­cisco, Colosseum-ul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul și Piramidele din Giza și alte sute de monumente din întreaga lume au rămas în întuneric pentru o oră. Clădirea Palatului Parla­mentului s-a numărat printre cele mai proeminente edificii din lume care au stins luminile în cadrul evenimentului.
Chiar și în 2021, în contextul crizei sanitare, oameni dintr-un număr record de 192 de țări și teritorii s-au unit digital pentru xte și mulți alții.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura