Cultură de lavandă la liceul din Geoagiu

8 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Puţină lume ştie că de la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu pot fi cumpărate diverse siropuri, ba chiar dulceaţă. De asemenea, conducerea instituţiei anunţă că sezonul roşiilor, castraveţilor şi a ardeilor a fost deschis.

„Pentru cei interesaţi, pe lângă siropurile de soc, mentă, trandafiri şi muguri de brad, acum avem şi sirop de lavandă. Comenzile se pot transmite administratorului liceului, Ioan Octavian Abrudean. Le vindem la sticle de 330 mililitri. În cazul trandafirilor, am făcut dulceaţă şi sirop. Sunt produse care ne aduc venituri la buget, ajutându-ne în administrarea şi buna gestionare a unităţii. Munca se face cu personalul didactic, auxiliar şi nedidactic. Ce vreau să subliniez este că deşi sunt în concediu, este de apreciat că profesorii noştri au venit să dea o mână de ajutor la culesul lavandei, lucru pentru care le mulţumim“, a spus prof. Maria Simona Aldea (foto), directorul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu. Pe lângă faptul că au crescut foarte mult buruienile din pricina ploilor abundente, vestea bună este că inundaţiile nu au afectat nici suprafeţele agricole şi nici ferma.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accident din cauza unui şofer inconştient

Bărbatul s-a angajat într-o depăşire în apropiere de o trecere la nivel cu calea ferată şi a lovit alte două...

Doi suspecţi de braconaj s-au dat singuri de gol

Proiectoarele cu care orbeau vânatul au fost zărite de poliţişti. Unul dintre braconieri este vânător cu acte în regulă, adică...

Tânărul care şi-a bătut şi jefuit vecinul, judecat pentru tâlhărie calificată

Acuzatul are 20 de ani şi a mai avut probleme cu legea. A fost arestat preventiv după ce şi-a bătut...

Închide