Cu toate că afară este ger de să nu scoţi mâţa din casă: Un devean înoată în apa îngheţată a Streiului

11 ianuarie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Un devean pasionat de înot s-a aruncat în apele Râului Strei, când afară temperatura era de minus 14 grade Celsius. Pentru Claudiu Eduard Cristoi (în foto, în apa Streiului, în ziua de 7 ianuarie a.c.) a devenit o obişnuinţă să se arunce în apele aproape îngheţate ale râului, dar anul acesta, temperatura a fost scăzută rău de tot.
„Înot în fiecare an în Râul Strei, dar acum am prins o temperatură foarte scăzută. Am stat cinci minute în apă, afară erau minus 13-140C. Am casa bunicilor, la Petreni, şi merg acolo şi înot. Am înotat şi în 26 decembrie, anul trecut şi în 7 ianuarie, anul acesta. De peste 20 de ani am obiceiul acesta. Părinţii mei nu sunt de acord, îmi spun că voi avea probleme de sănătate mai încolo, că fac reumatism din cauza apei foarte reci. Dar, nu mă sperie asta. M-am obişnuit să înot noaptea, când apa e mai rece şi aşa am ajuns să pot să «încerc» şi apa aproape îngheţată. Sunt un pasionat al sportului, al înotului. Când merg la ştrand fac 150 de bazine odată. Pe Litoral, am salvat şi un copil de 10 ani de la înec. Într-un concediu petrecut în Tunisia m-am îndepărtat aşa de mult de ţărm, că înapoi am vrut să cer ajutorul celor de pe vapoarele din zonă, nu ştiam dacă mai pot să mă întorc. Sunt multe amintiri legate de înot”, a povestit Claudiu Eduard Cristoi pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Deveanul în vârstă de 47 de ani spune că nu intră brusc în apa îngheţată, ci treptat, pentru acomodarea la temperatura joasă. Iar când iese din apă, are picioarele şi mâinile îngheţate. Curajul lui merită lăudat. Cristoi a lucrat la Termocentrala Mintia până în octombrie anul trecut, când a fost disponibilizat. A fost inginer principal al Biroului SSM de la Termocentrala Mintia.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ion Liviu spune:

  Nu sunteti deloc originali. Aceasta deschidere a fost ieri in alt ziar.

 2. deva spune:

  Un adevarat ortodox, merita felicitat caci dupa BOBOTEAZA, cand apele se innoiesc si se sfintesc Edi inoata in ele. Un mijloc excelent de calire al organismului pe care unul la 5 milioane in Romania l-ar incerca.felicitari Eduard si la mai multe(mare) cu sanatate!

 3. DanielW spune:

  Era doar un prost. Acum dupa reclama, a devenit un prost notoriu! E cert ca baile in apa rece si iesitul in pielea goala la -14C nu i-au facut bine.

  Dar in ecuatia darwiniana intra doua elemente pentru supravietuire: adaptarea la conditiile de mediu si inteligenta. E clar ca nu a auzit inca despre asta.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A dispărut de sub nasul oamenilor legii

Un bărbat de 39 de ani, originar din judeţul Argeş, căutat la nivel internaţional pentru infracţiuni pe care le-a săvârşit...

O primă victorie a sindicaliştilor de la Termocentrala Mintia

O primă victorie înregistrată de sindicaliştii de la Complexul Energetic Hunedoara. Ieri, Consiliul de Administraţie al societăţii a anulat decizia...

Sentinţă definitivă în dosarul fostului primar al oraşului Haţeg

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care fostul primar al oraşului Haţeg, Nicolae...

Închide