Cu ţigările ascunse în boxă

Carmen Cosman

Chiar dacă acţiunile din vămi i-au descurajat în mare măsură pe traficanţii de produse accizabile, care au găsit poarta de intrare în ţară „închisă”, vânzătorii de ţigări sau alcool netimbrate au în continuare marfă, pe care pot să o scoată la vânzare până la „normalizarea” situaţiei.

Percheziţie imobiliară

O femeie din Hunedoara a sperat că scapă de vigilenţa oamenilor legii şi a ascuns sute de pachete de ţigări în boxa de la subsolul imobilului. A fost prinsă în urma unei percheziţii imobiliare făcute de poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Hunedoara la parterul unui imobil situat pe strada Mihai Viteazul din municipiul Hunedoara. În boxa respectivă, oamenii legii au găsit 125 de pachete de ţigări netimbrate şi 10 litri alcool cu o concentraţie de 98 la sută. „Toate produsele sunt neaccizate, valoarea lor totală fiind 1.100 lei. Proprietara boxei, o femeie în vârstă de 50 de ani, este cercetată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de contrabandă”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Comisarii Gărzii Financiare spun că se mai găsesc ţigări şi alcool pe piaţa neagră deoarece, cel mai probabil, evazioniştii şi-au făcut stocuri. “Probabil că mai sunt stocuri în teritoriu şi se valorifică, iar din ce ştim noi, au crescut preţurile, dar sunt greu de găsit, pentru că noi suntem cunoscuţi şi ei au foarte mulţi paznici“, a declarat Viorel Coman, şeful Gărzii Financiare Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.