Cu Şunda, fotbalul pare din nou „alb-albastru“

28 septembrie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Venirea tehnicianului Aurel Şunda (foto) la gruparea FC Hunedoara a fost aplaudată de toţi cei cu „sânge alb-albastru”. Antrenorul promite că va reînvia „spiritul Hunedoarei” şi va face o echipă competitivă.

Pot visa din nou
Vestea înlocuirii tânărului antrenor Erik Lincar cu experimentatul Aurel Şunda a reaprins speranţa pentru iubitorii fotbalului din Hunedoara. Cartea de vizită impresionantă a tehnicianului, profesionalismul dovedit la echipele la care a mai activat şi renumele de specialist în promovări îi fac pe hunedoreni să viseze din nou. Toţi cei de bună credinţă speră că sub bagheta lui Şunda, echipa lor va reveni în prim-planul fotbalului românesc. Ca dovadă, toate comentariile de pe site-ul suporterilor, legate de venirea lui Şunda, au fost pozitive. Unii i-au urat baftă, alţii i-au cerut să promoveze hunedoreni în echipă, iar foarte mulţi s-au arătat curioşi să urmărească primul antrenament condus de Aurel Şunda.

Lot cu fluctuaţii de formă
Cu un talent nativ pentru a „citi” calitatea jucătorilor, Aurel Şunda a făcut o evaluare a lotului pe care-l are la dispoziţie, încă după primul antrenament pe care l-a condus la Hunedoara. „E un lot bun, cu potenţial, dar cu mari fluctuaţii de formă, care s-au văzut şi în rezultate”, a spus Şunda. Tehnicianul a precizat că până în iarnă, la finalul turului, va fi obligat să defileze în mare măsură cu aceşti jucători. „În cele nouă etape rămase din tur, trebuie să adunăm cât mai multe puncte. Apoi, cu o bună pregătire de iarnă şi cu unele noi achiziţii, sper să ajungem să jucăm un fotbal competitiv în retur”, a precizat Şunda.

Promovează hunedorenii, dacă merită
Tehnicianul a vorbit şi despre oful suporterilor legat de absenţa hunedorenilor adevăraţi dintre titulari. Şunda a afirmat că vrea să reînvie spiritul hunedorean la echipă, precizând însă că vor evolua numai cei în formă. „Am auzit că suporterii vor jucători localnici în teren şi este normal, având în vedere tradiţia fotbalistică. Trebuie să reînviem spiritul Hunedoarei, iar pentru asta, sper ca foarte mulţi tineri hunedoreni să facă pasul spre prima echipă. De altfel, pe unde am antrenat, am încercat ca în echipă să fie cât mai mulţi localnici. Însă, nu fac niciodată rabat de la calitate şi seriozitate, iar în teren, intră numai cei care merită”, a spus Şunda.

Pregătit să obţină gloria la Reşiţa
Aurel Şunda va debuta oficial pe banca tehnică a FC Hunedoara, vineri, în deplasare, la partida cu Gloria Reşiţa, penultima clasată, fără nici o victorie în şase etape. Tehnicianul e încrezător
că rezultatul poate fi pozitiv. „Am analizat pe video meciul cu CFR Simeria şi am identificat unele carenţe din jocul echipei. Nu pot să spun ce schimbări vor apărea în primul 11 sau în sistemul de joc, dar e sigur că jucătorii care se vor pregăti cu seriozitate şi vor dovedi că sunt în formă vor fi titulari. Cu o astfel de echipă, cred că şi rezultatul poate fi unul pozitiv”, a precizat Şunda.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Extinderea staţiunii Parâng cere mai mulţi salvatori montani

În acest sezon de schi care se apropie, dacă va fi zăpadă, în Staţiunea Parâng sunt aşteptaţi mii de turişti.

La Blãjeni, tulnicul sunã la fel ca altãdatã

Ansamblul Tulnicul din comuna Blăjeni este un invitat permanent al spectacolelor de cântece şi dansuri populare din judeţ şi totodată,...

CARP Deva, din nou, şah mat la oferte

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Deva lansează o nouă provocare în rândul iubitorilor sportului minţii.

Închide