Sport

Cu jumătate de obiectiv nu se face performanţă

Ciprian Marinuţ

Cetate Deva şi-a atins ţelul de a… pierde la o diferenţă onorabilă cu galonata Oltchim, însă a dezamăgit la capitolul atitudine. Lidera Carmen Cartaş a marcat doar jumătate din golurile necesare pentru a o detrona pe Amelia Busuioceanu în clasamentul golgheterelor Ligii Naţionale.

Prea puţin curaj şi determinare
Cetate şi-a fixat ca ţinte pentru duelul cu Oltchim un scor onorabil şi un joc bun, care să menţină ridicat moralul câştigat etapa precedentă la Roman. În ciuda echipamentului nonconformist, cu numere ghiduşe, precum 33, 55, 77, 88, 99 sau 69, handbalistele devene au fost prea cuminţi şi s-au împăcat uşor cu superioritatea evidentă a galonatei adversare. Drept pedeapsă… au obţinut doar scorul neruşinos, nu şi bonusul dorit pentru moral.
Devencele au refuzat parcă să se ia la trântă cu „alchimistele”, le-au tratat cu prea mult respect şi au jucat cu blazare. E puţin probabil că echipa deveană ar fi câştigat chiar şi dacă ar fi avut aceste ingrediente în joc. Însă, aşa a pierdut şi la impresia artistică, fiind vinovată că i-a lipsit curajul şi voinţa de a lupta. Marian Muntean, finanţatorul Cetăţii, se aştepta la o altă atitudine şi spune că handbalistele sale au tratat jocul cu superficialitate. „Chiar dacă un meci cu Oltchim este pierdut încă de la început, am ratat nepermis de mult, pentru că ne-a lipsit concentrarea în atac. Sunt nemulţumit de cum au evoluat Bardac, Toth, Cartaş, Şovar. Mă aşteptam la mult mai multe din partea lor, dar au tratat meciul cu lejeritate. E bine că măcar cele mai tinere au înţeles că un meci cu Oltchim poate fi o şansă de afirmare şi au jucat cu mai multă ambiţie”, a spus patronul echipei devene.
Nici măcar lidera echipei devene Carmen Cartaş nu a ieşit cu mult din nota modestă a echipei. Golghetera Devei a marcat şase goluri şi a ajuns la cota de 82 reuşite în 10 etape. Totuşi, singura handbalistă de la Cetate care a jucat la Campionatul Mondial mai are nevoie de încă şapte puncte pentru a o detrona pe Amelia Busuioceanu în clasamentul golgheterelor Ligii Naţionale.

Laude diplomatice
Antrenorul Oltchimului şi al naţionalei, Radu Voina s-a declarat mulţumit de faptul că echipa sa a scăpat fără accidentări şi le-a lăudat pe liderele echipei devene, Cartaş şi Toth. „Mai avem trei etape de campionat şi după aceea, vom intra în febra meciurilor din Liga Campionilor. Avem un program infernal şi tocmai de aceea, sunt mulţumit că am scăpat fără accidentări, deoarece avem nevoie de toate fetele pentru jocurile ce vin. Cetate e o echipă harnică, muncitoare, însă care trăieşte doar prin evoluţiile a două jucătoare, Carmen Cartaş şi Melinda Toth, care nu pot să ducă un meci întreg la aceeaşi intensitate. Oricum, am toată stima pentru cei care se ocupă de handbalul din Deva, un oraş cu trecut frumos în acest sport”, a declarat tehnicianul liderului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.