EvenimentFlash

Cu Jeep-ul în Rezervaţia din Retezat

03 masina cehilor

Dana Istudor

 Doi români şi şase cehi au primit cea mai mare amendă dată vreodată de jandarmii montani din judeţul Hunedoara, după ce aceştia au intrat în Rezervaţia Biosferei să facă o plimbare cu maşinile de teren. 

De ce să meargă pe jos?
Cei opt turişti au ales să-şi petreacă vacanţa în zona turistică Pietrele din masivul Retezat, însă pentru a ajunge la locul de cazare, aceştia trebuiau să parcurgă de la Cârnic, zona până unde este permis accesul cu autovehicule, un traseu de două ore, pe jos, prin Parcul Naţional Retezat. Atât românii, cât şi cehii au considerat că este mult prea mult de mers pe jos şi au pornit cu maşinile de teren, în ciuda faptului că la poarta de intrare în Parcul Naţional Retezat din zona Cârnic sunt avertizaţi foarte clar că nu au voie nici măcar cu bicicleta. Excursia lor a fost repede întreruptă de jandarmii montani cantonaţi în masiv, care i-au sancţionat cu cea mai mare amendă acordată vreunui turist care a încălcat regulile din Parcul Naţional.

Conducătorul grupului amendat
„Jandarmii montani din cadrul Postului Nucşoara au fost sesizaţi, în data de 13 august 2009, cu privire la faptul că un grup de turişti a pătruns în Parcul Naţional Retezat, în zona Pietrele, cu patru autoturisme de teren. (…) Cei opt turişti, doi cetăţeni români şi şase cetăţeni cehi, au pătruns cu autovehiculele pe acest traseu, deşi, la punctul Cârnic, este amenajat un panou prin care se interzice accesul cu mijloace motorizate. Jandarmii montani au sancţionat conducătorul grupului de turişti, Bucur M. de 41 ani, din municipiul Arad, cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei, întrucât a încălcat prevederile regulamentului ariei protejate”, declară  locotenentul Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura