Comunitate

CU gândul la vremurile de odinioară

Munca de muzeograf este una dificilă, dar și frumoasă. Iar respectul nostru pentru asemenea oameni este unul extrem de mare. Ei ne arată, prin strădania lor, multe lucruri care, altfel, ar rămâne neștiute.
„Munca noastră, a muzeologilor este una complexă și diversă, implicând cercetare, conservare, organizare și promovare a patrimoniului cultural și totodată, considerăm că, avem un rol crucial în păstrarea și transmiterea moștenirii culturale către generațiile viitoare.
Zilele acestea, printre multe alte ac­tivități, răsfoim, cercetăm și in­ter­pretăm câteva albume etnografice cu costume populare românești, cusături pe ie și țesături. Ele ne duc cu gândul la vremurile de odinioară, la tradițiile noas­tre și ne ajută să ne conectăm cu ră­dăcinile noastre culturale. Prin stu­dierea detaliată a albumelor etno­gra­fice, încercăm să descifrăm secretele cusăturilor tradiționale, să identificăm tehnicile de țesut și să înțelegem simbolurile și semnificațiile acestora. Așadar, azi dorim să vă împărtășim fru­musețea acestor cusături și țesături, universul costumelor populare ro­mâ­nești, cu bogăția lor de culori, motive și simboluri…oferindu-vă câteva foto­grafii din munca noastră de cercetare, până la o viitoare expoziție”, anunță reprezentanții Muzeului Civilizației Dacice și Romane. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura