Cu cine naiba să mai votez?

N-o fi el Băsescu preşedintele perfect, are şi el metehnele lui. Chiar mai multe decât ar trebui. N-o fi Boc premierul cel mai bun şi nici guvernul pe care-l conduce printre cele mai performante, dar cel puţin, acest guvern şi acest preşedinte au reuşit în actuala perioadă de criză mondială să ţină ţara pe linia de plutire. De acord, poate ar trebui schimbaţi de la guvernare, să aducem pe alţii mai buni.
Dar pe cine? Aceasta-i marea problemă. Cine sunt aceşti „mai buni”? Crin Antonescu, Ponta şi celălalt lider din USL – na, că nici nu-mi mai amintesc cum îl cheamă, cel de la conservatori, marioneta lui Voiculescu? Sau poate Dan Diaconescu OTV şi al său Partid al Poporului?
Deocamdată, să-l lăsăm pe DD-OTV în pace, deşi nici el nu este de nebăgat în seamă, şi să ne referim la liderii USL. Mai exact, la Antonescu şi Ponta, că ei se văd preşedinte şi prim-ministru. Păi, în afară de faptul că nu mai au răbdare până la alegeri şi tot strigă jos, jos, vrem anticipate, ca să ajungă mai repede la ciolan, ce au făcut cei doi domni şi parlamentarii din partidele lor, lefegi plătiţi din buzunarul nostru, pentru a ajuta la îmbunătăţirea lucrurilor în ţară? În afară de faptul că au călărit mintenaş protestele societăţii civile, că s-au dus cu pâra pe la  Bruxelles, ce au făcut ei ca să putem avea încredere că, odată ajunşi la putere, vor schimba lucrurile în bine în România? Crin, care nu-i în stare să meargă la Parlament, fiind campionul absenţelor, se vrea preşedinte? Hai să fim serioşi! Păi el n-a fost în stare în aceşti ani de când face politică la vârf să înveţe olecuţă de limbă engleză, vorba unui cunoscut editorialist de la un cotidian central. Cât  despre Victor Ponta, o fi el mai serios şi mai pragmatic, dar deocamdată – vorba lui Ion Iliescu, mentorul său – este prea crud.
De fapt, USL şi-a dat examenul de seriozitate şi de capacitate de a schimba lucrurile în ţară cu trâmbiţata grevă parlamentară. O grevă care s-a fâsâit de tot, transformându-se în final într-un protest de doi bani, cu care liderii şi parlamentarii USL vor să păcălească electoratul. Mai întâi, aceştia au declarat că aleşii USL vor demisiona in corpore din Parlament. Dar au renunţat rapid, pe de-o parte, fiindcă şi-au dat seama că acest lucru-i o mare prostie, iar pe de alta, din cauza opoziţiei propriilor parlamentari, care nu erau fraieri să renunţe la aproape un an de mandat. Apoi, au anunţat o grevă parlamentară cum nu s-a mai văzut pe la noi şi nici prin alte părţi. Aleşii USL vor sta doar acasă, la cabinetele din teritoriu, nu se vor mai prezenta la lucru în Parlament, până ce guvernanţii nu vor ceda pretenţiilor Opoziţiei. Da, dar asta însemna ca parlamentarii grevişti să-şi piardă diurnele, banii de navetă şi alte angarale, plus că s-a dus traficul de influenţă şi rezolvarea micilor sau marilor afaceri.
Şi atunci, ca să nu-şi pună propriii parlamentari în cap, dar nici să nu se facă din nou de minune, alde Antonescu şi Ponta au „retrogradat” acţiunea opoziţiei la rangul de protest. Adică, aleşii uselişti se prezintă la Parlament, ca să nu piardă banii şi celelalte avantaje, dar nu vor servi şedinţele în plen, în comisii şi cele ale conducerilor Camerelor. Ei vor lucra doar pe alese, dacă-i vorba de moţiune de cenzură, de alegeri anticipate, de contestări la Curtea Constituţională, sau de votarea unor tratate internaţionale importante. Başca, vor face oarece deplasări externe alese pe sprânceană. În schimb, toţi s-au jurat că banii care le intră pe card pe nemuncite, îi vor dona azilelor de bătrâni şi orfelinatelor. Deci, uite cum liderii Opoziţiei au găsit metoda de a se afla şi în căruţă, şi în teleguţă. Numai că aici nu-i vorba doar de şmecherie dâmboviţeană, ci şi de o recunoaştere a neputinţei.
Aşa stând lucrurile, tu, alegătorul, mai poţi să crezi că domnii din USL sunt mai breji decât cei din PDL? Că ei vor scoate ţara din criză şi vor face să curgă lapte şi miere în România? Hai să avem pardon! Dar, totuşi, întrebarea rămâne: eu, cetăţeanul neturmentat, contribuabil onest şi disciplinat, care-i plătesc de atâţia amar de ani pe aceşti lefegii politici, votându-i când pe unii, când pe ceilalţi, după cum se vede fără mare folos, acum cu cine naiba să mai votez?

6 comentarii la „Cu cine naiba să mai votez?

 • 3 februarie 2012 la 9:46
  Permalink

  Nea Mircea, da de ce iti pui atatea intrebari? Iaca stai acasa si nu te duci la vot si ai rezolvat dilema.

 • 3 februarie 2012 la 11:12
  Permalink

  Mare dreptate aveti !nici solutia lui Ion nu e buna ,iar despre protestatari ce sa zic ii inteleg ..nu mai primesc pomeni de pe spatele celor care muncesc si platesc la stat impozite..si eu in locul lor as zbiera ,totusi ma bucur ca puterea pastreaza o directie care in timp se va dovedi sanatoasa ,sper eu .Opozitia se face de ras cum raspunde la nevoile populatiei …greva parlamentara ::))..comportament de copii..

 • 3 februarie 2012 la 18:45
  Permalink

  Nea Mircea, ce frumos le mai intorci matale din condei. Daca ramanea Pinochio la PNL parca vad cum ii infierai cu mainie proletara pe Basescu si Boc

 • 3 februarie 2012 la 20:53
  Permalink

  Puteti vota cu cine vreti,important este sa va ganditi ca de cand e BASE s-au smecherit politicienii si s-au prinS de smecheria ca tara nu este destul indatorata si se pot fura usor banii imprumutati fara ca omul de ranD sa simta.Vor simti copii nostri!
  Votam PDL in contiunare si o vom duce noi bine ,iar copiii/nepotii nostri nu!

 • 4 februarie 2012 la 16:05
  Permalink

  De cind “lumea si pamintul”, cel mai sigur e sa votezi cu ala care da “banul mai gros” ??!!…
  Daca nu credeti ca e bine, votati asa ,cum voi vota si eu…???
  Sunt pe aici niste , “baieti ” care stiu mai bine …???

 • 5 februarie 2012 la 4:11
  Permalink

  nu inteleg mai nimic din articol,doar ca sunteti apasat de aceleasi idei comuniste care s-au pastrat in Romania de cam 70 de ani!
  Ai uitat de Regele Mihai!oare de ce?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare