ActualitateFlash

Criza lasă agenţii economici din Deva fără apă şi canalizare

02 debransari

Nicolle Ebner

Operatorul regional de Apă, SC Apa Prod SA Deva se vede nevoit să aplice măsuri extrem de drastice pentru recuperarea datoriilor de la agenţii economici de pe raza municipiului Deva. Peste 100 de sedii de firme din reşedinţa de judeţ vor fi debranşate de la reţeaua de apă şi, în premieră, APA Prod Deva va trece şi la blocarea conductelor de canalizare.

Facturi neplătite de 4-5 luni

Acţiunea de debranşare a celor peste 100 de agenţi economici rău platnici a început de ieri, firmele fiind avertizate, încă de la începutul lunii ianuarie, să-şi plătească datoriile mai vechi de 45 de zile, somaţiile fiind trimise odată cu facturile pe luna decembrie. „Avem de recuperat, în total, 120 de milioane de lei, pentru facturi neplătite de 45 de zile, unele chiar şi de patru-cinci luni. Agenţii economici vor fi debranşaţi de la reţeaua de apă potabilă şi, în cazul în care nu vor achita restanţele, le vom închide şi canalizarea. Nu s-a luat niciodată această măsură, dar o vom aplica, deoarece există atât posibilitatea legală, cât şi cea tehnică de montare a unui dop în căminul de racord la canalizare”, a declarat Ioan David, şeful departamentului Comercial al SC Apa Prod SA Deva.

Ori tot, ori nimic

Conform legii, reluarea furnizării apei potabile se va face numai după achitarea integrală a debitelor la zi şi a penalităţilor de întârziere, plus taxa de rebranşare. Apa Prod Deva a fost nevoită să ia această măsură, pentru că, în caz contrar se pune în pericol alimentarea cu apă a tuturor utilizatorilor. „Pentru producerea, furnizarea şi distribuirea apei, Apa Prod a achitat TVA, energie electrică, materiale, impozite către stat, în timp ce, nu s-a făcut nici o încasare de la agenţii economici. În consecinţă, nu mai avem încotro. Din cauza situaţiei financiare deficitare, am ajuns în imposibilitatea de a mai face achiziţii pentru reluarea ciclului lunar de furnizare a apei. Prin urmare, datoriile acumulate de agenţii economici pun în pericol alimentarea tuturor utilizatorilor din Deva”, menţionează şeful departamentului Comercial.Ioan David anunţă că nici asociaţiile de proprietari restante nu vor scăpa de debranşare. Peste 20 de asociaţii din Deva vor „beneficia” de aceleaşi măsuri restrictive, dacă nu-şi vor achita integral restanţele la consumul de apă, până la 1 februarie.

One thought on “Criza lasă agenţii economici din Deva fără apă şi canalizare

  • D-le David , va dau o idee mai buna decit a dumneavoastra : in loc sa montati dopuri la canalizare , mai bine montati dopuri direct in … la toti cei rau platnici…..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura