Educatie si cultura

Criza economicã va dura pânã la un rãzboi ?

04-patriciu-astoico

Omul de afaceri Dinu Patriciu (foto) a declarat că această criză economică va dura până la un război sau până când raţionalitatea mediului economic va resoarbe tensiunile.

    Reducerea fiscalităţii, condiţie esenţială
„Va dura până la un război sau până când raţionalitatea mediului economic va resoarbe tensiunile. Singura care poate opri terminarea crizei într-un război este comunitatea mediului de afaceri“, a declarat Patriciu. Patriciu este de părere că reducerea fiscalităţii şi utilizarea eficientă a banului public sunt condiţii fundamentale pentru ca România să iasă cu bine din criza economică. „Sunt încrezător de când am auzit de cota unică de 10 la sută şi TVA redusă de 15 la sută. Sunt condiţii fundamentale. Libertarienii susţin că ar trebui să fie zero taxă pe venit, dar încă nu se poate… 10 la sută este perfect raţional, în România, astăzi“, a mai spus Patriciu.

Urmează inflaţia globală?
Potrivit omului de afaceri, inflaţia globală este următoarea fază a crizei economice actuale, iar aceasta este rezultatul infuziei masive de bani în economie din partea statelor. „Aceşti bani, care au fost injectaţi în economia mondială sunt virtuali, ei nu vor face decât să alimenteze următoarea fază a crizei – inflaţia globală. Iar semnele au început să apară: creşterea preţurilor la mărfuri, ţiţei, aur, zahăr, porumb“, a precizat Dinu Patriciu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura