Cristian Resmeriţă rămâne senator

21 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Maximilian Gânju

Agenţia Naţională de Integritate a cerut Senatului României să-l sancţioneze pe senatorul PSD din Lupeni, după ce acesta din urmă a pierdut procesul cu  ANI. Cristian Resmeriţă (foto) nu-şi va pierde mandatul de parlamentar, dar va fi sancţionat disciplinar.
Pentru că a încălcat legislaţia în materie privind conflictul de interese, Resmeriţă ar putea primi indemnizaţia diminuată cu 10 procente pe o perioadă de maximum trei luni. Parlamentarul din Valea Jiului a fost acuzat că s-a aflat în conflict de interese, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins contestaţia. Senatorul a fost acuzat de ANI că încălcat legea, pentru că şi-a angajat fratele în funcţia de consilier la biroul său din municipiul Vulcan. În acest fel ar fi prejudiciat statul cu peste 56.000 de lei, adică salariul plătit pe parcursul mai multor ani.
Agenţia a sesizat la vremea respectivă şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Resmeriţă a infracţiunii de conflict de interese. Cauza s-a clasat iar cum acesta nu mai este deputat, singura sancţiune este cea de reducere a indemnizaţiei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se redeschide piaţa volantă din Deva

Primăria Deva a anunţat într-un comunicat că piaţa volantă din centrul municipiului se redeschide începând de mâine, 23 martie. Autorităţile...

Totuşi, ce se va alege de administrarea cetăţilor dacice?

Deputatul Florin Roman, liderul interimar al PNL Hunedoara, i-a acuzat, recent, într-o conferinţă de presă, la Deva, pe colegii de...

Vitezoman pe autostradă, amendat cu 2.900 de lei

Un bărbat din Deva, de 52 de ani, a fost amendat şi a rămas fără permisul de conducere după ce...

Închide