Politica si administratie

Cristian Iştoc: A început prigoana salariaţilor de la Termocentrala Mintia

Adriana Năstase

Ieri, zeci de salariaţi de la Termocentrala Mintia au protestat la intrarea în uzină. Oa­menii susţin că au primit o decizie de la ad­mi­nistratorul special al Complexului Energetic Hunedoara că va trebui să se prezint e la muncă la Petroşani, şi nu la Mintia de acum încolo.

Protest spontan
„A început prigoana”, au scris sindicaliştii, însă, administratorul special de la CEH spune că aceşti oameni sunt angajaţi la Petroşani şi, ca atare, dacă tot nu au mai lucrat de luni bune, sunt acum chemaţi la lucru.
„Începând cu data de 9 iunie 2021, per­so­nalul TESA din cadrul Executivului SC CEH SA, care prestează activitatea la sediul Su­cur­sa­lei Electrocentrale Deva, îşi vor desfăşura ac­tivitatea la sediul societăţii din Petroşani, stra­da Timişoarei nr. 2”, se arată în do­cu­men­tul cu pricina „Avem un protest spontan generat de o decizie a administratorului spe­cial, în care 40 de salariaţi, care desfăşoară ac­ti­vitatea la Mintia, încă de la înfiinţarea complexului, sunt anunţaţi că trebuie, de mâine, să îşi desfăşoare activitatea la Pe­tro­şani, fără nici o altă decizie sau comunicare în prealabil. Oamenii sunt revoltaţi că acolo nu au birouri, logistică, ca să poată să-şi des­fă­şoare activitatea. Vorbim de servicii de achi­ziţii, ofertare energie, audit, tehnic”, a spus Cristian Iştoc, liderul Sindicatului Soli­daritatea de la Termocentrala Mintia.
Administratorul special Cristian Roşu este însă de altă părere. El susţine că este vorba doar de 20 de oameni ale căror locuri de muncă sunt de drept la Petroşani. Şi, pe mo­tiv că tot nu au lucrat din luna martie, iar în curând vor fi în preaviz, pentru că se dis­po­ni­bilizează, au fost chemaţi la Petroşani, la lo­cu­rile lor de muncă.
Deci, ca la noi, la nimenea.

One thought on “Cristian Iştoc: A început prigoana salariaţilor de la Termocentrala Mintia

  • Hai că ne-am săturat de sinecuriștii de la termocentrală. Căutați-vă locuri de muncă- adică să munciți și voi că nu prea știți ce aia. În afară de poluare nu ne-a adus nimic această catastrofă de centrală!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura