Politica si administratie

Crișcior, o comună activă în mediul online

Magdalena Șerban

Unul dintre cele mai actualizate site-uri la nivelul conducerilor publice locale din județ este cel al comunei Crișcior. De la anunțuri de angajare, la evenimente și comunicate, toate sunt postate din timp, pentru a fi asigurată transparența în actul ad­ministrativ.

Ultima strigare e recesământul
“Încercăm să ținem pasul cu noutățile care intervin, aducând la cu­noștință informații de interes major atât pe site – www.primariacriscior.ro, cât și pe contul de Facebook – https://www.facebook.com/primaria.
comuneicriscior. Cetățenii trebuie să fie cât mai bine informați și la modul oficial, nu din auzite. Este clar că veștile nu pot ajunge în același timp la toată lumea, mulți având o anumită vârstă care nu implică și o oarecare înclinație către social media, navigare pe Internet sau alte aplicații ce țin de do­meniul electronic. Însă au copii, nepoți sau vecini, iar informația se propagă. La ora actuală, apelul făcut public către populație este cel de recenzare. Invităm persoanele care optează pen­tru etapa de autorecenzare să vină la sediul nostru pentru a primi sprijin specializat, în cazul în care nu se des­curcă pe cont propriu, din diverse mo­tive precum lipsa unui calculator/tele­fon mobil, a unei conexiuni, etc. Pro­gramul este de luni până vineri, în intervalul 8:00-16:00, iar sâmbăta și duminica între 10:00 și 14:00. Tocmai pentru a putea să fie ajutată cât mai multă lume, orarul implică și zilele de week-end”, a afirmat Ovidiu Ilie Furdui (foto), primarul din Crișcior. Reamintim că par­ticiparea la recensământ este obli­gatorie pentru oricine are reșe­dința în România, precum și pentru românii cu domiciliul în România, dar cu reședința în altă țară pentru o pe­rioadă mai mică de 12 luni. Se acordă o zi liberă plătită pentru autorecenzarea online, con­form OG 19/2020. Cei care nu fi­na­lizează autorecenzarea online până pe 15 mai 2022 inclusiv vor trebui sa ac­cepte vizita fizică a unui recenzor (co­lectarea datelor se va face in acest caz prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor) în perioada 16 mai – 17 iulie 2022, fără a mai be­ne­ficia de ziua liberă. Autorecenzarea se poate rea­liza de pe orice dispozitiv (te­lefoane in­teligente, tablete, laptopuri, desk­topuri etc.). În forma online asis­tată, se poate realiza în spațiile special ame­na­jate de fiecare primărie direct de pe tabletele recenzorilor ARA ori de pe propriile dispozitive electronice, cu spri­jinul unui recenzor. Refuzul trans­mi­terii datelor solicitate se sancțio­nează cu amendă de la 15.000 lei la 50.000 lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura