Comunitate

Crişan, omagiat în satul ce-i poartă numele

Magdalena Şerban

„Omagiu lui Crişan“ este cea mai cunoscută manifestare cultural-artistică din comuna Ribiţa, iar cum era de aşteptat, nu putea lipsi din atenţia autorităţilor locale, nici în acest an.
Aflate la cea de-a 34-a ediţie, manifestările au început sâmbătă, cu întreceri sportive care mai de care şi au continuat cu o seară dedicată tineretului. De departe cel mai susţinut de localnici a fost minicampionatul de fotbal, desfăşurat pe terenul sintetic de la şcoala primară din Crişan, în cadrul lui disputându-şi locul fruntaş echipele din satele Ribiţa şi Crişan, cea de la Key Safety Systems, cea a primăriei şi cea a oaspeţilor din comuna Biled, judeţul Timiş. Cei din urmă au fost totodată şi câştigătorii ediţiei.
Ieri, chiar dacă vremea şi-a arătat colţii, programul şi-a urmat cursul normal. Astfel, a avut loc o depunere de coroane la monumentul lui Crişan din faţa Casei Memoriale, urmată de o slujbă religioasă de pomenire şi de evocări istorice. Acestora li s-au alăturat mesajele din partea autorităţilor locale şi judeţene, ce au făcut act de prezenţă la festivitatea din acest an. “Aici s-a născut Gheorghe Crişan, cel care împreună cu Horea şi Cloşca, sunt cunoscuţi drept conducători ai răscoalei ţăranilor români din Transilvania, din anul 1784. Evenimentul nostru s-a dovedit, de-a lungul timpului, o adevărată sărbătoare de suflet pentru toată Ţara Zarandului şi vrem să rămână la fel, în continuare. Doresc să le mulţumesc tuturor celor care au ales să ne fie aproape în această sfântă zi de duminică”, a spus Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.
Manifestările au continuat, ieri, după-masa, cu un program de muzică populară susţinut de îndrăgiţi interpreţi de folclor hunedoreni, precum şi cu un program artistic oferit de elevii şcolilor din Ribiţa şi Crişan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura