FlashPolitica si administratie

Crin Antonescu s-a sãturat de scandalul din PNL Hunedoara

Carmen Cosman

Deşi susţine că, din punctul lui de vedere, conducerea PNL Hunedoara este legitimă, preşedintele PNL, Crin Antonescu (foto), a precizat că se va implica în rezolvarea conflictului din interiorul PNL Hunedoara.

„Dacă nu se opresc singuri, vor fi opriţi”

Aflat în judeţul Hunedoara, pentru depunerea candidaturii Marianei Câmpeanu la alegerile parţiale din 5 decembrie pentru Camera Deputaţilor, din Colegiul uninominal Haţeg, preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a exprimat o poziţie fermă referitoare la animozităţile din interiorul PNL Hunedoara, mai ales că i s-a cerut şi din sală să pună punct acestor scandaluri care erodează imaginea partidului. Antonescu a declarat că „dacă beligeranţii nu se pot opri, atunci vor fi opriţi”. Neînţelegerile din partid au fost declanşate în urmă cu aproape un an şi s-au acutizat odată cu alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Hunedoara. Fostul preşedinte, primarul Devei, Mircia Muntean, a contestat legitimitatea noii conduceri judeţene, dar şefii de la centru au confirmat rezultatele Conferinţei Judeţene a PNL Hunedoara. Chiar şi aşa, animozităţile cu continuat, cu atacuri de ambele părţi, care nu au găsit o cale de împăcare. În aceste condiţii, preşedintele PNL este decis să intervină şi anunţă că şi „răbdarea are o limită”.

„Moloţ este preşedinte la judeţ şi Oancea la Deva”

„Preşedintele acestei organizaţii judeţene este Mircea Ioan Moloţ, fără nici un dubiu. În această calitate, evident că Mircea Moloţ are tot sprijinul meu şi al conducerii centrale a partidului, din care şi el face parte, la fel ca Mircia Muntean, e un lucru de la sine înţeles. Dacă există în continuare tensiuni, replici sau polemici, eu nu am cum să rezolv aceste lucruri, altfel decât la un moment dat, la nivelul conducerii centrale a partidului, să facem un bilanţ al angajamentelor pe care fiecare dintre părţi şi le-a asumat şi să vedem dacă le-a respectat sau nu”, a declarat preşedintele PNL. El speră că nu se va ajunge totuşi la momentul în care combatanţii vor trebui opriţi de liderii de la Bucureşti şi o vor face singuri. Pe de altă parte, după ce s-a consultat cu Moloţ, Crin Antonescu a precizat că preşedintele PNL Deva este Florin Oancea şi cât de curând, se va soluţiona şi contestaţia depusă în acest sens.

„La Timiş, nu-i valabilă autosuspendarea”

În ceea ce-l priveşte pe Nicolae Timiş, care a ales să candideze ca independent pentru acelaşi colegiu, după ce nu a fost susţinut de conducerea PNL, Crin Antonescu a precizat că statutul partidului nu prevede autosuspendarea, decât în anumite condiţii. Mai precis, doar persoanele care ocupă pentru o perioadă o funcţie publică incompatibilă cu cea politică se pot autosuspenda, dar acesta nu este cazul primarului din Haţeg. Preşedintele PNL a fost tranşant şi a menţionat că nu sunt acceptate „şmecherii din acestea”.

Nu exclude colaborarea cu PDL

Crin Antonescu a declarat că nu exclude o colaborare la guvernare cu PDL, dar este de părere că, pentru a intra într-o formulă serioasă, PDL trebuie să facă diferenţa dintre prerogativele preşedintelui şi cele ale guvernului. Liderul liberalilor şi-a exprimat speranţa că acesta este ultimul an în care PNL a fost în opoziţie, mai ales că soarta românilor se degradează pe zi ce trece.

„Ar fi o nenorocire pentru România ca actuala majoritate să mai conducă această ţară încă doi ani. PNL poate să aştepte sorocul electoral, chiar câştigând procente, crescând şansele de a obţine un scor mult mai mare, dar în timpul ăsta, soarta celor mai mulţi dintre români se depreciază de la o zi la alta. Sper să fie ultimul an în care PNL e în opoziţie”, a declarat Antonescu.

Cât priveşte formula prin care liberalii ar putea ajunge la guvernare, el spune că acest lucru se poate întâmpla fie prin alegeri anticipate, variantă în care nu crede, fie prin constituirea altei majorităţi. „Această formulă guvernamentală ne include pe noi, asta este cert din punctul meu de vedere. Pe cine ar mai cuprinde formula nu ştiu. Este o variantă cu PSD, fără îndoială. Nu exclud o variantă cu PDL, dar PDL se exclude singur de la orice construcţie serioasă de tip guvernamental, atâta timp cât nu înţelege că preşedintele are treburile şi prerogativele lui şi executivul pe ale lui. Dacă PDL nu înţelege că trebuie să-şi asume această responsabilitate şi nu să fie doar o slugă a lui Traian Băsescu, atunci, se condamnă să nu poată face parte dintr-o formulă de guvern responsabilă”, a spus Crin Antonescu.

4 comentarii la „Crin Antonescu s-a sãturat de scandalul din PNL Hunedoara

  • CJ (Molot) a investit bani in Hateg sau Baru Mare dar a neglijat Valea Jiului (daca investea aici la drumurile spre Parang,Straja si Merisor – Dealul Babi oamenii ii erau recunascatori la alegerile din 2012).Locuitari Vaii Jiului sunt oameni credinceosi si de cuvant.

  • Ar trebui sa va implicati la guvernare dar nu cu PSD . Ar fi pacat sa stricati si ultima idee de demnitate politica .

  • Intrarea la guvernare ar trebui sa fie imediata si fara conditii!Este dureros sa vezi ca un om se zbate si face compromisuri si tu sa persisti in orgolii prostesti !Presedintele Basescu a spus in Ungaria ca niciodata nu va acorda autonomie teritoriala maghiarilor
    si acum face compromisuri peste vointa lui pentru a merge inainte in timp ce liberalii orgoliosi lasa tara la cheremul a 20 de maghiari si nu intra la guvernare .Rusine domnuleAntonescu ca nu intrati la guvernare pentru a pune umarul!RUSINE!

  • Poate ca si noi ne-am saturat de liberali. Sunt patetici.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura