Criminal eliberat din greşeală, reîncarcerat

Andreea Lazăr

O eroare a magistraţilor Curţii de Apel Alba l-a pus în libertate pe hunedoreanul Costel Petresc (foto), acuzat că şi-a ucis soţia, turnând benzină peste ea şi dându-i foc. La începutul lunii februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti l-a condamnat la 12 ani de închisoare, numai că ucigaşul a dispărut de la domiciliu.

Poveste cu tâlc

Povestea hunedoreanului începe la sfârşitul anului 2009. Atunci, din gelozie, Costel Petresc, de 50 de ani, a turnat benzină peste femeie şi i-a dat foc. Acesta a fost arestat preventiv pentru omor, dar a fost eliberat de Curtea de Apel Alba. Bărbatul şi-a recunoscut fapta pentru care Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la 12 ani de închisoare. Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba. În timpul judecării recursului, magistraţii au omis să-i prelungească acuzatului mandatul de arestare, astfel încât, în luna septembrie 2010, acesta a fost eliberat. Deoarece magistraţii din Alba au menţinut pedeapsa dată de Tribunalul Hunedoara, procesul s-a mutat la Înalta Curte de Justiţie Bucureşti. Instanţa bucureşteană s-a pronunţat în 7 februarie 2011, sentinţa fiind aceeaşi: 12 ani de închisoare. Numai că, acuzatul a dispărut de la domiciliu.

Găsit în Uricani, în urma unei razii

Bărbatul nu s-a bucurat foarte mult de libertate. Mandatul de ridicare în vederea executării pedepsei l-a primit miercuri seara, de la poliţiştii hunedoreni. Potrivit reprezentanţilor IPJ Hunedoara, bărbatul a fost găsit la locuinţa sa şi nu a încercat să fugă sau să se ascundă de poliţişti. Costel Petresc a fost încarcerat în Penitenciarul Bârcea Mare, unde îşi va petrece următorii 11 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.