Crimă înfiorătoare la Hunedoara

Cristina Ghenea

O crimă înfiorătoare a îngrozit, ieri, întregul municipiu Hunedoara. Un bărbat de 31 de ani şi-a ucis mama cu cinci lovituri de cuţit, iar apoi a bătut la uşa unui vecin, rugându-l să cheme Poliţia. „Pentru că aşa mi-a zis cineva“ – a declarat, scurt, bărbatul.

A aşteptat poliţiştii pe coridor

Tragedia s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 9:20, în apartamentul unui bloc situat în cartierul Micro V. Împreună cu soţia şi cu copilul său de numai 10 luni, Florin Ailoaie (foto) – autorul teribilei crime – locuiau sub acelaşi acoperiş cu mama şi bunica sa. Nimeni nu ştie de la ce a pornit totul, însă ieri dimineaţă, bărbatul a pus mâna pe un cuţit de bucătărie şi şi-a ucis propria mamă, în vârstă de 51 de ani, lovind-o în piept şi în spate de mai multe ori. A ieşit, apoi, pe holul blocului, şi a bătut la uşa unui vecin, căruia i-a spus ce a făcut şi i-a cerut să sune la 112. Oamenii legii au găsit femeia într-o baltă de sânge, în sufrageria apartamentului, în timp ce soţia bărbatului stătea încuiată într-o altă cameră, împreună cu copilul, de frică să nu păţească şi ei ceva. Cuţitul a fost găsit pe masa din bucătărie, iar autorul faptei era ieşit pe coridor, aşteptând să fie luat de poliţişti.

Avusese mai multe tentative de suicid

Nici vecinii, nici apropiaţii familiei Ailoaie nu-şi pot explica gestul făcut ieri de bărbat. Prietenii spun că acesta ar fi avut probleme în căsnicie, însă nu-şi pot imagina ce motive ar fi avut să se răzbune pe mama sa. În ultimii doi – trei ani de zile, tinerii au fost plecaţi la muncă în Irlanda, unde se pare că Florin a mai avut câteva momente greu de trecut. A încercat în repetate rânduri să se sinucidă, fie aruncându-se de pe un pod, fie în faţa maşinii, dar şi la locul de muncă, motiv pentru care şi-a pierdut, într-un final, slujba, şi s-a întors, împreună cu soţia şi copilul lor, în Hunedoara. Vecinii spun că bărbatul şi-ar fi bănuit soţia de infidelitate, şi că se plângea de problemele pe care le au. „Îl cunosc de când era mic şi era un băiat extraordinar, cuminte ca o domnişoară. A dat greş cu căsnicia, apoi patronul de la abatorul în care lucra – în Irlanda – i-a desfăcut contractul de muncă şi s-a întors acasă. Era total schimbat, nu mai zâmbea deloc şi mi-a zis că are necazurile lui, în familie… Apoi, azi-dimineaţă, s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Eu cred că totuşi, dacă era cineva lângă el, să îi fie alături, poate avea puterea să treacă peste necazuri“, a povestit unul dintre vecini. Socrii criminalului, însă, spun că nu existau nici un fel de probleme în cuplul fiicei lor. Din contră, cei doi se înţelegeau extraordinar de bine, iar faptele comise ieri nu au nici un fel de legătură cu căsnicia lor.
În timp ce cadavrul femeii a fost preluat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei, Florin Ailoaie a fost audiat de procurori şi reţinut, apoi, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, să fie prezentat instanţei, cu propunere de arest preventiv. Întrebat de ce a comis o astfel de faptă, bărbatul a răspuns scurt: „Pentru că aşa mi-a zis cineva“.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Costel Avram: „Nu sunt traseist politic!”

Fostul lider al PRM Hunedoara, dat afară din partid chiar de şeful suprem, Vadim Tudor, pentru că nu a participat...

Ce este şi ce face Serviciul de Probaţiune?

Cei mai mulţi sunt consideraţi nişte paria ai societăţii. Majoritatea nu mai pot reveni la viaţa normală pe care o...

Primari şi foşti directori, pe listele PDL pentru parlamentare

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, că termenul legal pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile parlamentare este 30 octombrie.

Închide