Actualitate

Credincioşi nocturni sau hoţi neexperimentaţi?

 Livia Botici

Ce poate fi mai ciudat, decât să te trezeşti, la propriu, în miez de noapte, cu mai mulţi tineri în curtea casei, care pretind că au nimerit din greşeală pe proprietatea ta şi că, de fapt, ei vroiau să ajungă la un schit? Ei bine, răspunsul l-am putea afla numai de la un bărbat din municipiul Vulcan, care, pentru a-i izgoni pe musafirii nepoftiţi, a tras în aer un foc de armă.

Speriaţi de pistol
În noaptea de sâmbătă spre duminică, un om de afaceri din Vulcan, Mansur Abu Gararah, în vârstă de 48 de ani, i-a surprins în curtea casei sale pe cinci tineri din municipiul Petroşani. În jurul orei 3, acesta a fost trezit din somn de lătratul disperat al câinelui, care simţise că pe teritoriul lui au intrat necunoscuţi. Speriat de cele cinci siluete care se plimbau prin curte, Mansur Abu Gararah a mers direct la locul unde îşi ţinea pistolul, iar apoi, a ieşit pe terasa vilei, de unde a tras în plan vertical un foc de armă. În timp ce tinerii au luat-o la fugă şi s-au urcat în maşina cu care veniseră, proprietarul casei a reclamat incidentul la poliţie.

Vroiau să se roage
După ce şi-au luat tălpăşiţa de pe proprietatea cetăţeanului arab, tinerii au demarat în trombă spre Schitul Sf. Nicolae, din Vulcan, care se află la numai 100 de metri de casa în care pătrunseseră. La scurt timp, şi poliţiştii au ajuns la faţa locului şi „au dat nas în nas”, în mijlocul drumului, chiar cu cei pe care îi căutau. În timpul audierilor, cei cinci tineri, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani, au declarat că au intrat în casa cetăţeanului arab din greşeală, pretinzând că au confundat imobilul cu Schitul Sf. Nicolae, unde vroiau să se roage. Potrivit poliţiştilor, pe numele tinerilor, care nu au fost până acum „certaţi cu legea”, au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru infracţiunea de violare de domiciliu. Cu toate acestea, oamenii legii verifică şi posibilitatea în care, credincioşii nocturni se aflau pe proprietatea omului cu intenţia de a fura.

One thought on “Credincioşi nocturni sau hoţi neexperimentaţi?

  • „Cetateanul arab” este, de fapt, cetatean roman, cu acte in regula. Eventual, se putea spune „cetatean roman de origine araba”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura