Politica si administratie

Crai renunţã la funcţia de consilier judeţean

05 Pompiliu Crai Director Minvest DEVA. (2)

Nicolle Ebner

După numirea în funcţia de administrator special al SC Drumuri şi Poduri SA, liberalul Pompiliu Crai (foto) şi-a înaintat demisia din funcţia de consilier judeţean. Spre deosebire de reprezentantul PNL, cei trei consilieri PSD şi PDL, care sunt incompatibili, ţin cu dinţii de posturi şi au atacat în contencios administrativ, decizia prin care au fost suspendaţi din funcţie.  

Incompatibilitatea e incompatibilitate, şi gata
„Eu nu sunt dintre aceia care caută şi se agaţă de tot felul de tertipuri, pentru a demonstra că nu sunt incompatibili. Legea 85, a insolvenţei, precizează clar că administratorul special nu poate fi şi reprezentant al acţionarului – în cazul nostru, Consiliul Judeţean Hunedoara (CJH)–, iar în calitate de consilier judeţean, e clar că sunt şi reprezentantul acţionarului. De aici şi incompatibilitatea mea. Puteam invoca tot felul de motive, ca şi unii dintre aleşii celorlalte partide, dar aici intervine şi factorul de moralitate”, a declarat Pompiliu Crai, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Recidiva
Consilierul judeţean PNL, Pompiliu Crai, a fost desemnat administrator special al SC Drumuri şi Poduri SA Deva-Hunedoara, la şedinţa AGA din 28 iulie 2009. Crai a anunţat încă din timpul acelei şedinţe, că-şi va înainta demisia din funcţia de consilier judeţean, în termenul legal de 15 zile, lucru pe care l-a şi făcut. În mandatul 2004-2008, după ce a fost numit director general al Companiei Naţionale „Minvest” Deva, Pompiliu Crai a renunţat la postul de consilier local al municipiului Deva, după ce a fost acuzat de consilierii PDL de incompatibilitate. Chiar dacă răspunsul ANI dovedea că nici vorbă de incompatibilitate între funcţia de consilier local şi cea de director al unei companii naţionale, Crai nu a mai revenit în postul de ales local, preferând să nu mai dea motiv adversarilor politici de a face speculaţii pe seama unui caz inventat.

Abia au prins ciolanul, cum să renunţe la el?
Nu acelaşi lucru se poate spune despre consilierii judeţeni PSD şi PDL, suspendaţi din funcţie, la iniţiativa preşedintelui CJH, Mircea Ioan Moloţ, pe baza documentelor furnizate de ANI, care demonstrau că doi consilieri judeţeni, care deţin şi funcţii de conducere a unor instituţii judeţene, sunt incompatibili. Posturile de consilieri judeţeni ale reprezentanţilor PDL şi PSD, Cristian Grigoraş, respectiv Sorin Vasilescu, au devenit vacante la sfârşitul lunii iunie a acestui an, după ce majoritatea aleşilor judeţeni au votat încetarea de drept a celor două mandate. Grigoraş (director al Direcţiei de Tineret) şi Vasilescu (director ITM) au avut dreptul să atace în contencios administrativ decizia, lucru pe care l-au şi făcut.
Nici conducerea CJH nu cedează în faţa ameninţărilor cu instanţa şi la şedinţa de mâine, 28 august, va propune spre aprobare menţinerea hotărârii nr. 85/2009, privind constatarea încetării de drept a unor mandate de consilieri judeţeni.

One thought on “Crai renunţã la funcţia de consilier judeţean

  • Cata corectitudine domnule…cum se face oare ca doar reprezentantii PNL-partidul vostru iubit si prea-slavit sunt cei mai corecti si cei mai cinstiti dintre toti…Sa-i pupati undeva…Asta nu e jurnalism…e lins in c…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura