www.mesagerulhunedorean.ro

Crãciun în Cetatea Devei

Nicolle Ebner

 Miercuri, 16 decembrie, Asociaţia Antiparkinson Deva, Consiliul Judeţean, Direcţia judeţeană pentru Protecţia Copilului, Asociaţia Handicapaţilor Neuromotori şi Biserica Creştină Baptistă „Sfânta Treime” din Deva deschid oficial seria evenimentelor dedicate Sfintei Sărbători a Crăciunului.

Colindă în Deva, Ştefan Hruşcă
În acest an, evenimentul “Crăciun în Cetate” – singura manifestare de acest gen din ţară – a ajuns la a treia ediţie şi se desfăşoară pe o perioadă de trei zile (16-17-18 decembrie). Startul sărbătorii va avea loc miercuri, 16 decembrie, la ora 10.00, când persoane cu handicap, bătrâni şi tineri vor participa la împodobirea bradului din faţa Casei de Cultură Deva. În aceeaşi zonă, vor fi amplasate şi standurile de vânzare a obiectelor realizate de către asociaţiile care doresc să participe la eveniment. Tot miercuri, în jurul orei 12.00, va fi „dezvelită” macheta Cetăţii Deva, realizată din salam de biscuiţi, după care va fi rândul colindătorilor să-şi intre în rol. Seara, la ora 18.00, începe „Festivalul luminilor”, locuitorii Cetăţii fiind aşteptaţi la statuia lui Decebal de pe platoul din faţa Casei de Cultură, să aprindă lumânări şi să se roage pentru mai binele celor bolnavi. Oaspete special în prima seară de colinde este Ştefan Hruşcă. Joi, 17 decembrie, târgul de iarnă îşi redeschide porţile începând cu ora 10.00, iar după o oră, publicul aflat pe platou poate urmări o proiecţie video cu sărbătorirea Crăciunului la diferite popoare. Seara, la ora 18.30, încep audiţii muzicale tematice pentru vârstnici şi persoanele cu handicap.

Veniţi de cumpăraţi!
Ziua de vineri este dedicată în întregime Crăciunului Copiiilor şi actelor de caritate. Dimineaţă vor fi împodobiţi trei brazi cu decoraţiuni făcute de copiii afectaţi de sindromul London Down, copiii din cadrul Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotori, cei aflaţi în casele de copii din cadrul Direcţiei judeţene pentru Protecţia Copiiilor Hunedoara şi elevi ai Şcolii “Samuel” de pe lângă Biserica Creştină Baptistă „Sfânta Treime” din Deva. La ora 12.00, oamenii de afaceri şi cei cu dare de mână sunt invitaţi să cumpere brazii împodobiţi de copii şi obiecte făcute de membrii organizaţiilor neguvernamentale mai sus menţionate, iar micii colindători care vor susţine atmosfera de Crăciun prin colindele lor, vor fi recompensaţi cu dulciuri. Ultima zi a „Crăciunului în Cetate” se încheie cu un concert de colinde, intitulat „Veniţi să ne-nchinăm Lui”, susţinut de Corul Mixt şi Corul de tineri al Bisericii Baptiste „Sfânta Treime”, la sediul acesteia din Str. Kogălniceanu colţ cu DN7.
Finanţatorii celei de-a treia ediţii a evenimentului „Crăciun în Cetate” sunt: Primăria municipiului Deva, S.C Boromir S.A Deva, Direcţia Silvică Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.