Costel Avram şi-a prezentat bilanţul activităţii la conducerea Apa Serv Valea Jiului

19 august 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

De astăzi, Costel Avram începe munca în funcţia de administrator public al judeţului Hunedoara. Timp de şase ani, el a condus societatea Apa Serv din Valea Jiului, unde a înregistrat rezultate foarte bune, dovedind astfel că se poate să aduci o firmă din pragul falimentului, pe profit.

Programe europene implementate
Săptămâna trecută, s-a desfăşurat ultima şedinţă de lucru condusă de Costel Avram, în calitate de director general al operatorului de apă din Valea Jiului. În cadrul întâlnirii cu toţi şefii de departamente şi şefii de servicii din structura organizatorică a operatorului de apă din Valea Jiului, Costel Avram a prezentat un succint bilanţ al perioadei 2012-2018 în care s-a aflat la conducerea executivă a acestei importante societăţi de utilitate publică din regiunea Văii Jiului.
”Am încheiat astăzi, odată cu ultima zi în calitate de director general al Apa Serv Valea Jiului, încă o etapă din cariera mea profesională. La finalul acestui drum, am satisfacţia că las în urma mea un operator de utilităţi publice apreciat şi respectat în întreaga ţară, o firmă cu rezultate economice şi financiare foarte bune şi un colectiv de oameni valoroşi, dedicaţi profesiei şi echipei. În toţi aceşti ani, în care m-am ocupat de managementul Apa Serv Valea Jiului am căutat ca, dincolo de cifre, să găsim soluţii de rezolvare la toate problemele semnalate de beneficiarii noştri, să răspundem provocărilor impuse de implementarea unor ambiţioase programe europene de dezvoltare şi să răsplătim efortul angajaţilor noştri implicaţi în atingerea acestor obiective. Sper că, în bună parte, am reuşit. Ştiu însă că nu am putut face totul pentru toţi. Ştiu că mai sunt încă probleme nerezolvate şi oameni nemulţumiţi. De pe acum însă, este de datoria viitoarei conduceri să găsească soluţii pentru a rezolva şi aceste probleme şi să menţină Apa Serv pe aceleaşi coordonate economice, profesionale şi sociale”, a declarat Costel Avram.

De la pierderi mari, la profit
În ceea ce priveşte performanţele concrete ale acestuia în fruntea Apa Serv Valea Jiului, cifrele vorbesc de la sine. Poate că cel mai important indicator este cel financiar, care arată că, dacă în 2012, când Avram a preluat conducerea Apa Serv Valea Jiului, firma înregistra o pierdere contabilă în sumă de 7.225.124 de lei, aceasta a fost în timp acoperită, iar în prezent, pentru al doilea an consecutiv, Apa Serv a reuşit să înregistreze profit şi să distribuie acţionarilor săi dividende în sumă totală de 1.543.000 de lei. De asemenea, dacă la început de mandat, în iunie 2012, Apa Serv se confrunta cu riscul de a nu mai putea primi apă din cauza datoriilor uriaşe către Apele Române, cifrate la 6.053.500 de lei, în prezent, toate facturile pentru servicii şi lucrări sunt achitate la zi de către Apa Serv în termenul scandent convenit în contractele cu furnizorii. Şi în ceea ce priveşte relaţia comercială a Apa Serv cu beneficiarii săi, lucrurile au cunoscut o evoluţie favorabilă, gradul de încasare la termen a facturilor curente fiind în prezent de 77 la sută, faţă de numai 58 la sută cât era în 2012. În plus, gradul de colectare generală a crescut la peste 105 la sută, fapt care demonstrează că Apa Serv încasează şi sume provenite din restanţele debitorilor săi.

Monica Tarcea, meritul principal
Ceea ce este de asemenea deosebit de important de consemnat este că eforturile echipei manageriale şi, mai ales, ale echipei UIP din cadrul ASVJ, au făcut posibil ca, pentru noul exerciţiu financiar european 2014-2020, Apa Serv să fie primul operator de servicii de acest tip din România care a finalizat procedurile de contractare a fondurilor europene şi primul care a început deja implementarea efectivă a proiectului.
”Pentru următorii ani, Apa Serv va avea la dispoziţie 323.748.755 lei pentru modernizarea aducţiunilor principale de apă, a reţelelor de apă şi canalizare din toată Valea Jiului, dar şi pentru modernizarea staţiilor de tratare de la Taia şi Zănoaga. Nu ascund faptul că pentru succesul accesării acestor fonduri uriaşe, meritul principal este al echipei conduse de Monica Tarcea – şeful Departamentului Dezvoltare al Apa Serv, în opinia mea, şi cred că nu doar a mea, unul dintre cei mai buni coordonatori de programe de accesare şi implementare a proiectelor europene din România. Îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut şi face pentru Apa Serv şi pentru Valea Jiului, atât Monicăi Tarcea, cât şi întregii echipe UIP de la Apa Serv”, a afirmat Costel Avram.
”Nu ascund că mă încearcă un sentiment de regret pentru că mă despart de un colectiv excepţional, cu care am colaborat excelent, motiv pentru care le mulţumesc şi le doresc succes în continuare. Le mulţumesc de asemenea tuturor beneficiarilor noştri, pentru aprecierile şi criticile lor, pentru cererile şi sfaturile pe care mi le-au dat. Le mulţumesc membrilor ADI Apa Valea Jiului, domnului preşedinte al CJH şi domnilor primari din localităţile Văii Jiului şi tuturor partenerilor noştri de afaceri”, a mai spus Costel Avram, de pe acum, fostul director general al Apa Serv Valea Jiului.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. radu2 spune:

    Apa Serv e pe profit si pentru ca NOI AM PLATIT ! Am platit la apa pluviala si altele ca nimeni nu verifica facturile. Au platit si autoritatile. Au fost si ceva proiecte , au ramas si lucrari neterminate , promise dar si o echipa de interventii profesionista. Mult succes in continuare !

  2. N. Filip spune:

    “ApaServ e pe profit şi pentru că NOI AM PLĂTIT ! Am plătit la apa pluvială şi altele ….”. Cum adică ? Vă auto-atribuiţi meritele ApaServ ? Am două comentarii :
    1– unii au muncit şi alţii aşteaptă laude ? Eu ştiam că aveţi ŞI OBLIGAŢII nu numai drepturi !
    2– nu aţi plătit la apa pluvială ci la ….canalizare ! Aţi fi preferat să vedem bălţi prin tot oraşul ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mesajul ministrului Natalia Intotero, de Ziua Migranţilor Români

Am sărbătorit ieri, în prima duminică de după Adormirea Maicii Domnului, Ziua Migranţilor Români, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii...

Soluţie europeană pentru criza migraţiei

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European militează pentru un sistem şi pentru proceduri standard şi clare care să...

Comunicat de presă

Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Hunedoara consideră că nu există niciun motiv pentru schimbări la nivelul conducerii partidului. Avem...

Închide