ActualitateFlashSport

Corvinul și-a aflat echipa cu care va juca în turul 1 de Europa League. Formația lui Florin Maxim a scăpat de cei mai grei adversari

Corvinul Hunedoara va întâlni Paksi, formație din Ungaria în primul tur preliminar de Europa League. „Echipa de sub furnale” va juca prima partidă în deplasare pe data de 11 iulie, iar returul va fi la Sibiu, o săptămână mai târziu, anunță gsp.ro.

Stagiune incredibilă

Corvinul Hunedoara a avut o stagiune precedentă incredibilă, culminată cu triumful din Cupa României, ce garantează minim patru partide europene: două în primul tur de Europa League și două în turul doi de Conference, unde „echipa de sub furnale” va ajunge, în cazul în care va fi eliminată din a doua competiție continentală.

  • 12 echipe au luat parte la tragerea la sorți.
  • Va fi primul sezon sub noul format al competiției, restructurată, la fel ca în cazul Champions League.
  • Nu pot juca între ele formații din următoarele țări: Armenia – Azerbaijan, Gibraltar – Spania, Kosovo – Bosnia, Kosovo – Serbia, Kosovo – Rusia, Ucraina – Rusia, Ucraina – Belarus (toate echipele din Rusia sunt suspendate din competițiile europene).
  • Corvinul putea întâlni una dintre: Sheriff Tiraspol, Maribor, Tobol, Wisla Cracovia, Pafos sau Paksi.

Prezentarea adversarilor hunedorenilor, Paksi FC

Formație înființată în 1952, Paksi a terminat pe locul secund în stagiunea precedentă, devansând echipa precum Academia Puskas sau MOL Fehervar. Ferencvaros a terminat pe primul loc în OTP Bank Liga, la 16 puncte distanță de Paksi, „argint” în Ungaria.

Totodată, maghiarii și-au adjudecat Cupa Ungariei. În ultimul act, Paksi s-a impus în fața celor de la Ferencvaros, după două reprize de prelungiri.

Conform site-ului de specialitate transfermarkt, efectivul acestora este cotat la aproximativ 8.5 milioane euro. Un aspect interesant este faptul că toți jucătorii acestora sunt etnici maghiari. Va fi a doua participare istorică în cupele europene, după cea din sezonul 2011-2012 de Europa League, când aceștia au ajuns până în al treilea tur preliminar.

Porecla acestora este „Atomcsapat”, „echipa nucleară” în traducere liberă, referință la singurele reactoare nucleare, localizate în Paks.

Partidele din primul tur preliminar de Europa League:

  • Botev Plovdiv (Bulgaria) – Maribor (Slovenia)
  • Elfsborg (Suedia) – Pafos (Cipru)
  • Paksi (Ungaria) – Corvinul Hunedoara (România)
  • Sheriff (Moldova) – Zira (Azerbaijan)
  • Llapi (Kosovo) – Wisla Cracovia (Polonia)
  • Ružomberok (Slovacia) – Tobol (Kazahstan). (A.N.)

.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura