Sport

Corvinul, remiză fără goluri, la primul test din noul an

Claudiu Sav

Echipa pregătită de Florin Maxim a remizat alb în primul amical din 2024. Deși au avut ocaziile mai importante, mai ales în repriza a doua, corviniștii nu au reușit să marcheze în jocul disputat la Simeria împotriva colegei de eşalon, Unirea Dej.

Probleme medicale
Pe o suprafață de joc moale, cele două echipe s-au anihilat aproape pe toată durata celor 90 de minute, alternând mo­mentele bune, cu cele mai puțin reu­șite. În prima repriză, clujenii au avut două ocazii de a marca prin Fulga (25, 27), în vreme ce alb-albaștrii au răspuns prin oportunitățile lui Iacob, Coman și Pîrvulescu. În actul secund, cei doi teh­nicieni au schim­bat, treptat, liniile și, în ciuda ritmului mai bun, tabela a rămas ne­schim­bată. Coman a avut șansa lui 1-0, dar lovitura sa de cap din careul mic a fost scoasă, în lateral, de por­tar, pentru ca vârful nostru să fie providențial în pro­priul careu, când a scos, de pe linie, o lo­vitură liberă indirectă, executată pu­ternic de Alex Militaru, după o „ră­tăcire” a lui Roman. Pe final, Hergheligiu şi Lupu şi Sebastian Ion au mai periclitat poarta vizitatorilor, dar scorul a rămas nes­chim­bat, 0-0.
Mai trebuie spus că de la meciul de la Simeria au lipsit Blaga, Antonov, Predică şi Neacşa, toţi cu probleme medicale. În schimb, au bifat minute, în premieră, juniorii Stupu şi Răducanu, care fac pre­gătirea alături de echipa mare.

Concluzii, de la antrenor și căpitan
Florin Maxim, concluzii după ami­cal: „Glu­meam cu Dragoş (Militaru – n.n.) după meci… a fost un antrenament fizic foarte bun! Un duel de an­ga­ja­ment, de aştep­tat, după o va­canţă destul de lungă. Nici suprafaţa de joc nu ne-a per­mis să fim mai ra­pizi, dar am avut, chiar şi aşa, câteva şan­se de a marca. Ca nivel de anga­ja­ment nu am ce să le re­­pro­şez, nu pot tra­­ge neapărat câ­teva con­­cluzii du­pă a­cest prim ami­cal. Am primit şi o re­plică bună din par­tea celor de la Dej, care cred că vor arăta alt­fel în a doua parte a campionatului. Mă bucură că nu am avut accidentări, cu ex­cepţia unei mici pro­bleme la Lică, cu o lovitură la şold, dar nimic în­gri­jorător”. Lucas Câmpan, un junior de 16 ani venit în pro­be la echipa hune­do­reană, de la UTA (a jucat la CS Socodor în Liga a treia), a fost folosit în prima parte a ami­calului de sâm­bătă: „E un jucător talen­tat, cu un fizic foarte bun, născut în 2007, am spus că dorim să ne îm­bu­nă­tăţim la acest ca­pitol, pentru sezonul ce urmează… a avut o prestaţie bună, pe un post pe care nu e neapărat obişnuit. Sunt mulţumit de aportul lui, rămâne să ve­dem exact si­tu­a­ţia sa”, a com­pletat Maxim. Tehnicianul bră­dean a vorbit și despre suporterii pre­zenţi la meci: „M-am bucurat să văd atâta lume la joc, în­seam­nă că le-a fost dor de fotbal, dor de noi, după atâta pau­ză. Îi rog să fie în­gă­duitori, în continuare, pentru că sun­tem într-o perioadă de pregă­tire, de acumulări, în care băieţii se an­tre­nea­ză intens. Le mul­ţu­mesc pen­tru sus­ţi­nere, ca de obi­cei!”.
Des­pre jocul de la Simeria a vor­bit şi Marius Chindriş, cel care a purtat ban­derola de căpitan, până la înlocuirea sa: „Un test util, după o pauză lungă, dar bine-meritată în care ne-am încărcat baterii­l­e. Im­por­tant e că toţi sun­tem bine din punct de vedere me­di­cal, din punct de ve­de­re fizic. Cred că, în mare parte, am reuşit ceea ce ne-am propus pentru acest prim joc, am încredere că vom creşte în joc şi că vom arăta din ce în ce mai bine, pe măsură ce vom avansa cu pregătirea. Le mulţumim celor de la Simeria pentru că ne-au dat posibilitatea de a ne antrena şi de a juca aici, se ştie că preferăm să jucăm un meci amical pe iarbă, fie şi terenul mai moale, decât pe o suprafaţă sintetică. Suntem toţi con­cen­traţi pe ceea ce avem de făcut, suntem conştienţi că perioada aceasta de acu­mulări nu ce chiar cea mai uşoară, dar avem condiţii propice pentru a ne pre­găti aşa cum se cuvine şi pentru a începe cu dreptul meciurile oficiale”.
Următorul meci amical al formaţiei alb-albastre va fi mâine, de la ora 13:00, împotriva celor de la ACS Mediaş, tot pe stadionul din Simeria.
FC Corvinul 1921 Hunedoara (repriza I): Lefter – Iacob, Pop, Lică (38, Manolache), Velisar – Lupu, Chindriș (cpt.), Bradu, Pîrvulescu, Câmpan – Coman
FC Corvinul 1921 Hunedoara (repriza a II-a): Roman – Iacob (86, Răducanu), A. Nicolae, Manolache, S. Ion –Hergheligiu, Bradu (75, Chindriș), Hrezdac, Pîrvu­lescu (78, Pocioian), Mitran (88, Stupu) – Coman (cpt.) (70, Lupu)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura