Sport

Corvinul, la primul antrenament al noului sezon!

Claudiu Sav

Un număr de 26 de jucători au fost prezenţi la primul antrenament al verii, desfăşurat pe arena „Michael Klein”. Printre aceştia şi Sergiu Buş, Ion Cărăruş, Alexandru Gîrbiţă şi cei patru jucători nigerieni sosiţi la Hunedoara în urmă cu două săptămâni. Au absentat, motivat, Neacşa şi Roger – care se vor alătura lotului în zilele ce urmează – şi Blaga, reţinut la reunirea prim-divizio­narei UTA Arad.

Local
Jucătorii pregătiţi de Florin Maxim au fost întâmpinaţi la stadion de apro­xi­mativ 200 de spectatori, care au ţinut să îşi arate sprijinul, încă o dată, după performanţele realizate în stagiunea recent încheiată.
Echipa îşi va continua pregătirile pe plan local, urmând ca mai apoi să efec­tueze un stagiu de pregătire cen­tra­li­zată, la Rogla, în Slovenia, în perioada 17-28 iunie. Tot acolo, „corbii albaştri” vor susţine şi trei partide de verificare cu NK Celje – campioana Sloveniei, FK Sarajevo – locul 4 în sezonul precedent în prima ligă din Bosnia şi Herzegovina şi, foarte probabil, cu FK Borac Banja Luka, campioana Bosniei (datele amci­ca­lelor urmează să fie stabilite con­cret).

Florin Maxim, despre primirea călduroasă de la reunire şi despre starea lotului:
„E chiar plăcut să îi avem alături pe fanii noştri încă de la primul antre­na­ment. Asta şi pentru că ne aşteaptă o pe­rioadă încărcată, nu aş spune dificilă pentru că suntem obişnuiţi cu un ritm susţinut. Mai degrabă comprimată, dar cred că băieţii sunt sută la sută gata de tot ceea ce urmează. Au avut parte de o vacanţă bine-meritată, am ţinut să fie una cât de cât mai lungă, pentru că avem în faţa un sezon extrem de încărcat. Băieţii sunt bine, pentru că au respectat programul trasat de noi cei din staff. Astăzi, mâine, încă ne mai acomodăm puţin, dar apoi vom intra în focuri. Vine cantonamentul, cu două antrenamente pe zi, trei meciuri de verificare, apoi un prim joc oficial, cel din Supercupă”.
Despre nou-veniţi: „Toţi sunt jucători pe care noi ni i-am dorit, pe care i-am urmărit de ceva vreme. Roger, Buş, Gîrbiţă, Cărăruş dar şi cei patru jucători tineri din Nigeria – care sunt, dacă vreţi, o investiţie pentru viitor – au fost ţintiţi de către noi şi ne bucurăm că sunt alături de noi. Au toată încrederea mea, au toate calităţile necesare pentru a juca la Cor­vinul şi pentru a ne ajuta într-un sezon lung, dar care sper să fie unul frumos. Cred că mai merită subliniat şi faptul că nu au plecat jucători, cu excepţia lui Marius Coman, şi că mergem pe aceeaşi linie. Nu se întâmplă prea des în fotbalul nostru acest lucru, dar mă bucur că mergem înainte mizând şi pe omo­genitate”.
Despre alte posibile noutăţi: „Am mai avea să acoperim încă două poziţii, dar nu îmi doresc că luăm jucători doar de dragul de a avea un lot numeric şi atât. E adevărat, am avut un lot mai subţire din acest punct de vedere, sezonul trecut, dar nici nu ne vom arunca acum… Aş mai avea nevoie de un fundaş central, poate de un portar, dar în rest cred că suntem echilibraţi. O să vedem în zilele ce urmează”.

Lotul prezent la reunire:
Portari: Lefter, Roman
Fundaşi: Iacob, Lică, Manolache, A. Nicolae, Pop, Velisar, S. Ion, Predică, Răducanu, Babatunde
Mijlocaşi: Chindriş, Bradu, Cărăruş, Gîrbiţă, Hrezdac, Mitran, Pîrvulescu, Rasaq
Atacanţi: Hergheligiu, S. Buş, Lupu, Câmpan, Goodnews, J. King.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura