Sport

Corvinul, greu de dobrât acasă, indiferent de competiţie!

Claudiu Sav

Corvinul Hunedoara s-a reabilitat rapid după eşecul suferit la Târgu Jiu şi a depăşit, mai clar decât o arată scorul, 2-0 (1-0), Chindia Târgovişte, în primul meci al grupei A a Cupei României. „Corbii albaştri” au dominat, de la un ca­păt la altul, partida cu una dintre pre­ten­dentele la promovare în liga secundă.

În adâncime
În faţa a peste 3.500 de spectatori, băieţii lui Florin Maxim au început extrem de curajos jocul cu fosta prim-divizionară şi după patru minute aveau deja avantaj pe tabelă! Coman a primit o minge în adâncime, a plecat de la limita ofsaidului, l-a întors pe Gîţ în două rânduri şi a înscris cu un şut în colţul lung. Forcing-ul amfitrionilor a continuat şi în minutul 10 Iacob a avut şansa lui 2-0, dar a tras în Popescu, după o cursă pe dreap­ta. A urmat o oportunitate şi pen­tru Neacşa, al cărui şut de la 20 de metri a trecut puţin peste, pentru ca la poarta cealaltă, Cojocaru şi Zivkovic să rateze întâlnirea cu mingea, din doar câţiva metri, la singura (!) ocazie a oaspeţilor. Re­priza s-a încheiat tot cu Corvinul în avan­posturi, iar Hrezdac a avut „pe frunte” golul doi, dar a trimis peste poar­tă, din doar câţiva metri.

Repriză de coşmar pentru oaspeţi
Actul secund a început cât se poate de prost pentru Chindia, care a fost „pe­dep­sită” de două ori în aceeaşi fază! Coman a scăpat singur cu portarul, a trimis pe lângă el, iar goalkeeper-ul dâmbo­vi­ţe­nilor l-a agăţat în careu, „centralul” Mircea Ardelean dictând penalti şi „gal­ben” pentru proteste, portarului oas­pe­ţilor. Neacşa a transformat, fără pro­ble­me, penalty-ul, Popescu şi-a continuat protestele şi a văzut al doilea aver­tis­ment, fiind trimis mai repede la vestiare! De aici încolo, Corvinul a pus şi mai multă stăpânire pe joc, iar Lupu a fost aproape, în două rânduri, de 3-0, şuturile sale fiind intuite de rezerva Brînzea. La buturile opuse, primul şut pe direcţia lui Lefter a venit doar în minutul 84 (!), singura şansă mare de gol a vizitatorilor venind de abia în al patrulea minut suplimentar, când Matiş a ţintit bara dintr-o lovitură liberă. S-a încheiat 2-0, o victorie meritată a hu­nedorenilor, care obţin primele trei punc­te în grupele Cupei României. „Am în­ceput foarte bine meciul, cu gol în primele cinci minute, le-am şi spus bă­ieţilor că trebuie să începem sus, să le dăm motive şi suporterilor să rămână în spa­tele nostru. S-a întâmplat asta, mă bu­cur şi cred că, după eliminarea por­ta­rului lor în a doua repriză, lucrurile au fost şi mai clare. Au avut primul şut pe spaţiul porţii de abia în ultimele minute, asta spune multe. Am lăsat meciul pierdut la Târgu Jiu în urmă şi cred că asta s-a vă­zut şi în atitudinea băieţilor de astăzi. O victorie muncită, meritată pe deplin”, a declarat, la final, Florin Maxim, antre­norul Corvinului.
Corvinul Hunedoara: Lefter – Iacob (63, Pop), Lică, Manolache, Velisar – Pîrvulescu (30, Lupu), Hrezdac (79, Hergheligiu), Bradu (63, Antonov), Neacşa (cpt.), S. Ion – Coman (79, Chindriş).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura