Sport

Corvinul, de neclintit! Hunedorenii încheie anul cu un succes categoric

Claudiu Sav

Corvinul a încheiat anul cu o prestație convingătoare pe terenul celor de la Unirea Ungheni, de care a trecut cu 3-0, toate reușitele venind în repriza secun­dă. Hunedorenii termină pe prima po­ziție, cu cea mai bună linie de clasa­ment: 52 de goluri marcate, 9 primite, 14 victorii și o remiză.

 

Aproape de gol

Deși a trimis în teren un prim “11” în care Marius Chindriș a fost fundaș central, Alexandru Neacșa a jucat în centrul liniei mediane, iar Paul Mercioiu în atac, alături de Marius Coman, trupa lui Florin Maxim (foto) a făcut un nou joc peste medie. În special în actul secund, după ce prima repriză a fost una echi­librată, în care gazdele au fost la timonă doar în primul sfert de oră. Apoi, treptat, „corbii” au pus stăpânire pe joc, au „mu­tat” centrul atenţiei spre poarta adversă, însă doar Coman şi Mercioiu au fost singurii care au fost ceva mai aproape de gol.

 

Super-execuţii şi o demonstraţie de forţă

Ritmul de joc a crescut însă la reluare, când hunedorenii au arătat de ce domină atât de clar seria a noua. Pîrvulescu şi Neacşa – în două rânduri – au fost aproa­pe de a deschide scorul, însă până la urmă cel care a „mişcat” tabela a fost Andrei Hergheligiu, care a reuşit o exe­cuţie superbă – lob, din unghi închis, în vinclul porţii lui Feier (61). De aici încolo, pe teren a existat, cu mici excepţii, doar o singură echipă! Hunedorenii au presat încontinuu, au dominat jocul la mijloc şi au mai înscris de alte două ori. Mai întâi, prin Chindriş – reluare din vole, din 16 metri, după un corner executat bine de Neacşa (73) şi mai apoi prin nou-intratul Lupu, care a punctat, simplu, tot de la 16 metri, după o acţiune iniţiată în stânga de Mercioiu (78). S-a încheiat 3-0 pentru „corbi”, care bifează al patrulea meci consecutiv în care marchează trei sau mai multe goluri şi iernează, liniştiţi (la 15 puncte distanţă de ocupanta locului doi), pe prima poziţie a ierarhiei, după un 2022 plin.
Unirea Ungheni (antrenor Flavius Sabău): Feier – Şuşlak, Ndiesse, Chiorean (74, Vînău), Onişor – Rusu (74, T. Radu), Piper (38, Birtalan), Petra, Istrate (cpt.) – Ganea (56, Codrea), Ciubâncan.
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman – Iacob (46, Borţoneanu), A. Vlad, Chindriş (cpt.), Mar (74, Mitran) – Hergheligiu (62, Lupu), Bradu, Neacşa, Pîrvulescu – Mercioiu, Coman.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura