Sport

Corvinul cedează în deplasarea de la Târgu Jiu. Primul eşec după 472 de zile!

Claudiu Sav

Echipa noastră a suferit prima în­frân­gere după mai bine de 15 luni! „Corbii albşatri” au cedat, 1-2 (1-1), pe terenul Viitorului Pandurii Târgu Jiu, după un meci în care două erori în de­fensivă au fost hotărâtoare. Ultimul eşec data din 8 iunie 2022, de la acel 1-4, cu Minaur Baia Mare.

Neatenţie în defensivă
Cu Elton da Silva (revenit după mai bine de o lună pe teren), Chindriş şi Sebastian Ion – titulari, în premieră, în acest sezon – Corvinul a început uşor şovăielnic duelul de la Târgu Jiu, Jorzic având prima incursiune în careu după nici 120 de secunde. A urmat şutul lui Neacşa, respins în faţă de Geantă (6), pentru ca după exact 10 minute, Gîrbiţă să deschidă scorul după un aut (!) al gazdelor, şutând puternic din zece metri şi profitând astfel de o „aşezare” a lui Aziz şi de lipsa de marcaj. Replica hune­do­reană a venit patru minute mai târziu, când Elton l-a lansat pe Iacob, acesta a întors, cu capul, în 14 metri pentru Pîrvulescu, dar şutul acestuia a lovit bara din dreapta portarului! Treptat, corvi­niş­tii s-au aşezat în jumătatea adversă şi, după ce au scăpat cu faţa curată la „trans­versala” lui Acolatse (28), au egalat, după o nouă fază fixă: corner Neacşa, minge retrimisă cu capul în careul mic de Manolache, reluare pe sub portar al lui Chindriş! Repriza s-a încheiat tot în nota de dominare a echipei lui Florin Maxim, însă nici Pîrvulescu şi nici Coman nu au mai găsit drumul spre poartă.

Mai puţin inspiraţi în atac
Părea însă că jocul se va regla după pauză, însă nici debutul reprizei secunde n-a fost tocmai de bun augur. Mai întâi, Lefter s-a întins serios şi a scos, din vin­clu, o lovitură liberă de la 30 de metri, exe­cutată de Gîrbiţă, pentru ca gol­ghe­terul gazdelor să stea şi la originea reu­şitei de 2-1, cornerul executat de el fiind transformat în gol de Brînzan, după o deviere scurtă a lui Acolatse (53). Putea fi 2-2, zece minute mai târziu, dar re­lu­a­rea lui Manolache, din centrul careului, a fost scoasă de sub bară de Geantă, în vreme ce la poarta opusă, Lefter a scos, spectaculos, o reluare din demi-vole a lui Aziz (79). Finalul a însemnat tot mai multe mingi trimise în careul gazdelor, acolo unde Mitran şi Hergheligiu au ratat două ocazii imense, în minutele 84 şi 89, ultimele secvenţe fiind apoi marcate de mai multe momente de întrerupere. S-a încheiat 2-1 pentru Viitorul Pandurii, primul eşec stagional pentru formaţia hu­nedoreană. „Putea fi amânat acest eşec, parcă nu era momentul să luăm două goluri în maniera în care le-am luat… dintr-un aut şi o fază fixă. Mi-aş dori să fim mai responsabili de la început până la final. În rest, sincer, nu am foarte multe să le reproşez băieţilor, au încercat să revină în joc, în a doua repriză, e la fel de adevărat că nici suprafaţa de joc nu a fost cea mai bună – fără a fi asta o scuză! Mă deranjează pentru că puteam evita acele goluri, dar cred şi sper că avem de învăţat din acest eşec. Trebuie să mai creş­tem, pe alocuri, şi nivelul de com­ba­tivitate, pentru că nu ne-a prea ieşit acest lucru, mai cu seamă în prima parte, am pierdut multe dueluri. Mă mai pune pe gânduri şi faptul că am crezut că re­glăm lucrurile observate, după pauză, dar nu a fost aşa. Rămâne să învăţăm din acest eşec”, a spus, la final, Florin Maxim, antrenorul Corvinului.
„Corbii albaştri” revin la joc, miercuri, pe teren propriu, când primesc replica celor de la Chindia Târgovişte, în primul meci din grupele Cupei României. Duelul de la ora 17:00 are loc pe arena „Michael Klein”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura