Actualitate

Copil răpit din Orăștie de un pușcăriaș, abandonat în Teiuș

Anchetatorii n-au reușit să afle cu exactitate ce planuri avea recidivistul cu minorul în vârstă de 9 ani, pe care-l lipsise de libertate, iar apoi l-a lăsat singur într-un oraș aflat la mai bine de 60 de kilometri distanță de casă.

 

Au căutat o frizerie

Înainte de a-l abandona, pușcăriașul l-a jefuit pe băiat de telefonul mobil și o boxă portabilă. Potrivit anchetatorilor, recidivistul s-a mutat în cartierul în care locuia minorul undeva la sfârşitul lunii martie a anului 2020, deoarece s-a des­părțit de fosta lui concubină. L-a cu­nos­cut pe minor, iar într-una din zile l-a abor­dat în fața casei sub pretextul că nu știe unde este o frizerie deschisă. ”Mi­no­rul l-a condus pe inculpat la frizeria din apropiere dar martorul (n.r.- frizerul) a refuzat să îl tundă. Băiatul l-a condus pe inculpat la o altă frizerie, puţin mai departe de casă, dar în acelaşi cartier, care era închisă. În aceste condiții, băr­batul i-a solicitat minorului să meargă cu el la o frizerie pe care, de această dată, o cunoştea, mai departe de casa mi­norului, în apropiere de parc, frizerie care era de asemenea închisă. După ce au ajuns aici, inculpatul l-a chemat pe minor să meargă cu el cu un taxi, spu­nând că ştie el (inculpatul) o altă frizerie. În momentul în care taxiul în care se aflau a trecut peste un pod mare, mi­norul i-a solicitat inculpatului să opreas­că taxiul (…) pentru că părinţii nu ştiau unde se află, dar inculpatul nu a fost de acord, spunându-i că „răspunde el”. Minorul a insistat că vrea să coboare din maşină, să meargă la nişte rude ale sale care stau în apropiere şi aceştia să o sune pe mama copilului să vină după el, să îl ducă acasă”, se arată în dosar.

 

L-a dus cu trenul

Copilul a fost urcat cu forța într-un tren și dus în Teiuș, unde fiind stare de alertă, a fost oprit de polițiști pentru veri­ficări. Acolo le-a spus că a venit cu „bă­iatul său” pe relaţia Orăştie-Teiuş, pentru a se întâlni cu un prieten, iar apoi se întorc la Orăştie. Băiatul s-a dus să cum­pere un suc, dar când a revenit a văzut că răpitorul său dispăruse. A înce­put să plângă şi a fost găsit de către or­ganele de poliţie din cadrul Poliţiei TF Teiuş. In­di­vidul este o persoană deose­bit de peri­culoasă, are multiple con­dam­nări pentru furt și tâlhărie iar în fața anche­ta­to­rilor n-a recunoscut infracțiu­ni­le co­mise. Băr­batul a fost condamnat la 3 ani închi­soare pentru săvârşirea in­fracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și 6 luni pentru furt. Instanța a sta­bilit că singura modalitatea de execu­tare a pedepsei posibilă este detenţia. (M. Gânju).