Eveniment

Copii maltrataţi chiar de părinţii lor

Livia Botici

O fetiţă de numai doi ani a fost dusă la spital de mama ei, după ce tatăl, care are grad de handicap, a lovit-o în cap, cu un obiect dur. Întâmplarea s-a petrecut în urmă cu câteva luni, iar asistenţii sociali spun că la baza acesteia a stat consumul de alcool. Copila, împreună cu mama şi sora ei mai mare, sunt acum adăpostite într-un centru maternal.

A lovit-o în cap

Dintre situaţiile petrecute în acest an, în care copii nevinovaţi au picat pe mâinile unor brute, care au uitat că menirea lor este să-şi protejeze copiii şi nu să-i maltrateze, cel mai strigător la cer este cazul unei fetiţe de numai doi ani. Este vorba despre o familie cu două fetiţe, una de cinci ani, iar cealaltă de doar doi ani. Nici unul dintre părinţi nu aveau surse de venit, iar locuinţa în care stăteau era luată cu chirie. Ei bine, într-o zi, asistenţii sociali au primit un telefon de la un medic de la Secţia de pediatrie, care îi anunţa că o fetiţă de doi ani, însoţită de mama ei, este internată în spital cu traumatism cranio-cerebral. „În urma anchetei, s-a stabilit că tatăl ei, după ce consumase alcool, o bătuse, lovind-o în cap cu un obiect dur. Acum, bărbatul, cu un grad de handicap, este internat la Spitalul de Psihiatrie din Zam şi are proces intentat pentru decădere din drepturi. Mama şi cele două fetiţe sunt cazate într-un centru maternal, unde au parte de un acoperiş deasupra capului”, a declarat Ionela Lazăr, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara.

Nici jumătate dintre cazuri nu se confirmă

Dintre cele 118 cazuri, înregistrate de la începutul acestui an, în care se semnalau situaţii de copii abuzaţi, doar 56 s-au confirmat. Micuţii fie erau uitaţi în spitale, ori părinţii erau plecaţi de acasă. În alte cazuri, copiii stăteau singuri, sau nu erau îngrijiţi corespunzător. De asemenea, asistenţii sociali au descoperit şapte cazuri în care minorii erau exploataţi sexual, patru situaţii în care au fost abuzaţi fizic şi un caz în care, o fată de 14 ani a fost abuzată sexual, chiar de tatăl ei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura