EvenimentFlash

Copii hunedoreni, victime ale traficanţilor

Andreea Lazăr

Tot mai mulţi minori cad victime ale traficanţilor de carne vie, iar Internetul a devenit în ultima perioadă principalul mod de racolare a copiilor. Fie că pleacă voluntar de acasă la persoane cunoscute pe Internet, fie se întâlnesc în diferite locaţii cu aceste persoane, riscul de a cădea în plasa traficanţilor este crescut. O spun reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANTIP), care au demarat o campanie de prevenire a traficului de minori pe Internet.

Exploataţi sexual
Intitulată „Foloseşte Internetul cu grijă… Traficul de minori are feţe ascunse”, campania are rolul de a-i învăţa pe copii cum să folosească spaţiul virtual. „Internetul este o lume fantastică, plină de informaţii utile şi lucruri distractive, la care toţi copiii au dreptul. Dar, această lume ascunde şi pericole ce pot fi evitate, dacă se respectă mai multe reguli”, consideră subinspectorul de poliţie Anca Sava, din cadrul ANTIP Alba Iulia.
Potrivit datelor statistice, anul trecut, 11 minori hunedoreni au devenit victime ale traficanţilor. Dintre aceştia, 10 au fost exploataţi sexual iar unul a devenit obiectul pornografiei infantile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura