Actualitate

Convoiul umanitar organizat de Consiliul Județean a ajuns la Isaccea

Adriana Năstase

Luni seară, a plecat spre vama româno-ucraineană de la Isaccea, județul Tulcea, trans­portul special pregătit de Județul Hunedoara în sprijinul refugiaților care și-au părăsit țara aflată în plin conflict armat.

S-au mobilizat foarte repede
La ora 20.00, din Deva s-au pus în mișcare două tiruri încărcate cu 80 de paturi, saltele, perne, pături, lenjerii de pat, aeroterme de mare putere și două corturi de mari dimensiuni, medicamente și materiale sanitare de strictă necesitate. Con­voiului i s-au alăturat 3 autospeciale medica­li­zate și 8 paramedici de la Asociația Salvital, pre­cum și reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara, în frunte cu vicepreședintele Alin Țambă și se­cre­tarul general Daniel Dan, care se vor ocupa de toată logistica de la fața locului.
„Sunt deosebit de mulțumit de faptul că am reușit să ne mobilizăm într-un timp atât de scurt, să putem ajuta autoritățile noastre din județul Tulcea, care se confruntă cu un val masiv de refu­giați. Semenii noștri care fug din calea războiului trebuie să simtă că, odată ajunși în țara noastră, sunt puși la adăpost și tratați bine.Le-am urat celor din convoi drum bun, mai ales că au de par­curs peste 700 de kilometri până la graniță. Îmi exprim speranța că gestul nostru va fi de un real folos tuturor celor implicați în această amplă acțiunea umanitară”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Au ridicat corturile
Ieri, convoiul organizat de Consiliul Județean Hunedoara în sprijinul refugiaților din Ucraina a ajuns în localitatea Isaccea.
Astfel, tot ieri, în apropierea punctului de trecere a frontierei de la Isaccea, se lucra la montarea unuia dintre corturile de campanie, care va fi dotat cu 30 de paturi, cazarmamentul aferent și sisteme de încălzire. La ridicarea cortului au dat o mână de ajutor și pompierii militari de la ISU Tulcea.
“Chiar dacă vântul puternic și vremea rea de acolo îngreunează operațiunea de ridicare a cor­tului și ancorarea sa, am speranța că adăpostul va fi dat în folosință în prima partea a zilei de miercuri, pentru a-i putea găzdui pe cei care au nevoie de odihnă și de căldură, după orele istovitoare pe­trecute pe drumul de pribegie.Ne dorim ca prin gestul nostru și prin prezența reprezentanților noștri la Isaccea să ajutăm cât mai mulți refugiați din țara vecină, să le alinăm suferința și să le facem șe­derea în România cât mai bună”, a spus Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura